Ах ти, Луна – непримирима, бяла, ярка... вкусна?!?

"Луна с вкус на нар" – премиерен спектакъл по Лорка
9 ное 2018 12:23, Джесика Вълчева
0

1488 гледания   |  Още видео

Една Луна – различни интерпретации. Над всички ни свети един и същи земен спътник, но на всички действа различно, а за някои има дори вкус на плодове.

Това е метафоричната заигравка на премиерният спектакъл "Луна с вкус на нар", създадена по поезията на Лорка.

Той ще бъде представен тази вечер от 19:00 ч. в НАТФИЗ от четвъртокурсниците по "Театър на движението – Танцов театър" на проф. Петя Цветкова.

"Това всъщност е един опит на екипа и на студентите да бъдат провокирани от поезията на Лорка, тъй като това е един необятен свят", сподели пред Bulgaria ON AIR Александър Манджуков, който е дългогодишен асистент-хореограф в "Танцов театър" в НАТФИЗ.

В спектакъла са вплетени танцова изразност и колажи от емблематични стихотворения на Лорка, проявяващи символи и метафори от поезията му.

Действеният танц откроява образите на Доня Луна – Нощта, повела дъщерите си – Любов, Самота, Страх, Сласт, Копнеж към необятния лабиринт от емоциите на "едно Сърце", раздвоено между сън и будуване.

"Поезията не може да бъде разказана, но чрез танца могат да бъдат предизвикани емоции. Основната ни задача е да провокираме студентите така да играят на сцената, че да повлияят на публиката тя да бъде не просто зрител, а участник в спектакъла", допълни още Манджуков.

 


0
Още от Театър
Славка Славова: От враг на народа до "народна артистка"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари