"Променяна" – моноспектакъл разголва душата на актьора

Моноспектакълът на Йоана Буковска с премиера по време на Европейска столица на културата
Обновена: 8 яну 2019 12:48 | 8 яну 2019 12:37,
0

Как един актьор се променя на сцената, докато се въплъщава в други роли? Отговорът дава актрисата Йоана Буковска в първия и моноспектакъл "Променяне".

Представлението излиза точно 18 години след премиерата на емблематичната постановка на театър 199 - "Есенна соната", в която Буковска дебютира като професионална актриса.

Пред Bulgaria ON AIR Буковска призна, че винаги е високо стъпало за актьора да застане пред публиката сам на сцената.

"Малцина се осмеляват да се качат на него. Това е предизвикателство към собствената ти природа. Срещата с публиката винаги сама по себе си е предизвикателство - дали са 10 души на сцената или си сам, не е по-различно", коментира актрисата.

"Променяне" ще бъде част от програмата на Пловдив, който тази година е Европейска столица на културата. Въпреки това, обаче, почитателите на театралното изкуство ще могат да се насладят на моноспектакъла по време на предпремиерата му в Нов театър – НДК на 9 и 10 януари от 19:30 ч. Самата премиера на "Променяне" ще се състои в Пловдив на 11 или 12 март.

Буковска прави експеримент в моноспектакъла, тъй като част от случващото се на сцената ще зависи от мобилните телефони на хората в публиката.

"Много малко хора познават човека актьор. Зрителите да дойдат и да видят този човек, когото винаги искат да разпознаят. Опитахме се да направим спектакъл за душата на актьора", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари