"Наблюдателите" - голямото завръщане на Явор Гърдев в Народен театър

Постановката е по текст на именития драматург Константин Илиев
17 яну 2019 15:08,
2

След четири години извън сцената на Народен театър “Иван Вазов” Явор Гърдев се завръща ударно с пиесата “Наблюдателите”. Постановката е по текст на именития драматург Константин Илиев, а текстовете засягат сериозни нравствени проблеми.

"Явор Гърдев е режисьорът, с когото освен прекрасния продукт, който винаги вади неговата табота, успяхме за месец и 20 дни да изкараме тази сложна пиеса. Много стегнат и строен беше репетиционният процес. Явор Гърдев винаги избира много сложни текстове, които будят дискусия в зрителите", сподели актрисата Ана Пападопулу в "България сутрин".

Тя добави, че никой не остава равнодушен след спектакъла. 15 са актьорите, които участват в "Наблюдателите", макар и на камерна сцена. По думите на Пападопулу пиесата изисква интимна атмосфера.

Актьорът Цветан Алексиев влиза в ролята на съдия в постановката. Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че в постановката става въпрос за неща, с които сме неизбежно свързани и кара хората да се замислят.

"Работихме в много кратки срокове, това беше специфичното. Ударна, мобилизирана, точна работа", каза Алексиев.

Вече са се състояли 3 спектакъла, а представлението ще се играе и през следващите месеци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
нов психо трилър?
1
4
 
1
 
! Отговори
Интересно преди 5 години
напоследък Българския театър преживява ИСТИНСКИ РЕНЕСАНС. Има много хубави и смислени постановки, които те карат да се замислиш.