Актьори играят благотворително в помощ на болно момче

Набират средства за лечението на Ивайло Карабанчев
25 яну 2019 12:37, Анисия Иванова
0

Актьори от НАТФИЗ решиха да използват своя талант на сцената, за да помогнат на младо момче в тежката му битка с мускулната дистрофия. Те набират средства за лечението му чрез своя дипломен спектакъл.

Актрисите Анета Иванова и Василена Кънева, които са последна година студентки в НАТФИЗ, гостуваха в "България сутрин", за да споделят повече за благотворителната инициатива.

Ивайло Карабанчев е момчето, на което младите актьори подават ръка. Той е и братовчед на тяхна колежка от НАТФИЗ.

"Декември беше организирано събитие, с което братовчедка му искаше да му помогне. Но това събитие съвпадаше с наше представление и нямаше как да вземем участие. Затова решихме да поставим кутия и зрителите да могат да подпомогнат по този начин. След това решихме да му посветим благотворително представление", разказа Анета Иванова.

В момента Ивайло е на рехабилитация в Китай, а момичетата се надяват да се срещнат с него, тъй като все още не са успели да го направят.

Младите актьори са поканени на фестивали в Москва и Париж, но нямат средства, за да отидат и да представят таланта си. Василена Кънева уточни, че фестивалът в Париж е интернационален и дори не е студентски.

"23-ма сме, но с екипа ставаме повече. Явно това също има значение. Ще се опитаме да намерим средства и за това. Тези фестивали все още са под въпрос", каза от своя страна Анета.

"Влагаме много енергия - много пеем, много танцуваме. Като теми представленията са изключително сериозни, като изразни средства са младежки", добави Василена пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bravo na aktiorite - hristijanski dushi!! Chesto se pitam,a koga shte se trognat za blagotvoritel-nost BOGATASHITE,akulite koito razgrabiha Bulgaria !!!