След 5-годишно отсъствие Стефан Данаилов се завърна на сцената

Влиза в ролята на застаряващ любовник с вид на хипи
Обновена: 8 юни 2019 23:32 | 8 юни 2019 22:30, Камелия Цветанова
52
След 5-годишно отсъствие Стефан Данаилов се завърна на сцената
Снимка: Булфото, архив

След 5-годишно отсъствие Стефан Данаилов се завърна със скутер на сцената на Народния театър. Той е част от екипа на "Актрисата" и влиза в ролята на застаряващ любовник с вид на хипи, с дълги сиви коси и с фланелка "Аз победих анорексията", съобщи БТА.

Героят на Данаилов е новата любов в живота на театралната звезда Лидия Мартин (Аня Пенчева), която се оттегля от сцената, за да заживее в Швейцария с поредния нов мъж до себе си.

Сълзи, смях, драма, ревност и истерия има в този спектакъл по текст на драматурга Питър Куилтър. Като на своеобразен парад, покрай актрисата "дефилират" нейният по-млад бивш съпруг Пол (Кирил Ефремов) и настоящият й годеник Чарлз (Данаилов), синът й Даниел (Павел Иванов), агентът й Бари (Ненчо Илчев) и режисьорът Роджър (Иван Панев). Всички те влизат и излизат от отрупаната с цветя и поздравления гримьорна, влизат и излизат от събитията, които Лидия предизвиква във вълнението си.

Опиянена или пияна е актрисата, преди да се срещне за последен път с любимата си публика? Кой от всичките замесени в живота й мъже има власт над нея - или тя властва над всички тях? Каква е цената на славата и защо актьорът често е на крачка от лудницата? Колко струва любовта, ако я има? Защо всички режисьори рано или късно се опиянчват? Освен отговорите на тези въпроси, заедно с режисьорката Росица Обрешкова и Стефан Данаилов като постановчик, "Актрисата" разкрива още театрални загадки, най-важната от които е колко силна е магията на театъра.

В "Актрисата" Аня Пенчева слиза от сцената, но само на сцената. А лебедовата й песен в представлението е "Вишнева градина" от Чехов, за която получава заслужен аплауз.

Интересната сценография във формата на куб е на Елена Иванова, нейни са и костюмите, а музиката е на Иван Лечев.

На аплаузите, в края на вчерашното премиерното представление, Аня Пенчева излезе с внука си Александър, който се роди преди по-малко от два месеца.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: Стефан Данаилов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Malian преди 4 години
Този и Стоянка Мутафова ще ги изнасят за погребение от театъра. Човек трябва да знае кога да спре, за да го запомнят хората и да го уважават.
28
2
 
8
 
! Отговори
Дон преди 4 години
Той беше известен,но посредствен като артист.Подходящ за соцкултурата, и с парвенюшко самочувствие.Всичките му партньори бяха по- добри от него.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"аплауз"? Тия журналисти съвсем оглупяха.
26
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чак па голям актьор хахаха още малко ще припаднете от мазненее :) Смешниции
25
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отвратително се отнасяше с журналистките, които му вземаха интервю - наричаше ги с умалителни имена "пиленце", "зайченце" и др.. Надменен човек без никакво покритие. Неразпознаваем на запад. Учебното заведение в което "преподава" го няма в никакви класации (както всички български). Филмите в които играе - нищо особено.
24
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този е от Станишевци - гласува Пеев.ски да стане шеф на д.а.н.с.
23
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се усещат тия артисти и това си е. Ролята си в инвалидна количка ли ще я играе?
22
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Нинова кога ще се оттегли и изиграе ролята на Цола Другойчева в "Партизан за бой се стяга" !?
21
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си ходи в БСП.
20
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пет години катарзис след участието в политиката на бсп!
19
1
 
11
 
! Отговори
до 31 преди 4 години
Каквито актьорите, такава и публиката, такава и постановката! Както е описано - Ретробардак! И предпочитам българското! Автори и теми! До 80 години при добро здраве е достатъчно! Мина Стояна преди няколко години с някаква чужда лиготия - нула! Мина ,,Железният светилник" - отлично, патриотично и понятно за публиката! Влязох в противоречие с първото изречение!
18
9
 
14
 
! Отговори
Станка преди 4 години
А сега по сериозно! Това показва, че след като БСП се разпадна, социалистите се връщат към нормалните си човешки професии, в случая - призвание! Човека се връща там, където му е било уютно, обичан и уважаван от поколението на Цечка Гейт! Помним, как, когато Сергей се завърна в Парламента след продължително отсъствие, герберастите станаха на крака и гербераските мадами се струпаха да го посрещат! Те това са герберастите - мразят комунизма, а се въртят край комунистите и искат да са като тях!
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ставайте да хейтиме ,че хормоните не траят!Иначе по темата:като гледам сюжета на постановката-нищо особено - най-обикновенно курвенско-пиянска история.За актьорите-не знам,Ама и те да са живи и здрави,че...
16
8
 
10
 
! Отговори
Звеноводка Станка преди 4 години
Сега дори съм много по влюбена, отколкото преди 50 години! И тогава ми харесваше, всички се влюбихме в него, но сега е един такъв зрял, достолепен, мъдра хубост, а тогава, сега като гледам кадрите на ,,Двете китари" от партизанския сериал, ми се вижда по днешния ми критерий на недозрял зализан малко ***! Сега си е по гот! И аз не съм в първа младост, но не съм за пренебрегване..., ах,ах! Не като разни други да се въртят край Бойко, та да станат по именити като артисти, а са по грозни от него
15
12
 
12
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 4 години
Незаменим.....Като старо зъбче което не иска да пада и въпреки че му е минало времето чака зъболекарят да го издърпа.
14
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стефан Данаилов е голям артист, 1/2 свят го знае.....................той ще остане завинаги в историята на БГ-кино!Да е жив и здрав още много години!!!
13
19
 
18
 
! Отговори
Коста преди 4 години
Добре се е върнал само, че колко студенти ще го подпират да не падне, а и нощно гърне ще му трябва. Стига с носталгията на другарите по На всеки километър. Те вече ги няма. Път на младите!
12
11
 
8
 
! Отговори
Холивуд преди 4 години
До 20 тъпия злобар:Аз пък не го мразя ламбо Обаче има толкова красиви млади изгряващи актриси на по 22 години и на горе някои от който са бъдещи звезди на Холивуд,че не ме интересува ламбо" време е н младите актриси да се издигат,като зведзи!
11
9
 
21
 
! Отговори
До тъпия злобар: преди 4 години
Да, доколкото знам Ламбо си заминава. След неговата смърт се надявам да можеш да живееш по-спокойно, но злобарите като теб имат някакви бесове и не вярвам да намериш спокойствие, още повече, че такива хора като теб май след смъртта си не отиват на добро място.ЛАмбо е признат актьор у нас и в чужбина, играл главна роля в популярния италиански сериал Октопод.Има характер и някои го мразят от техни лични комплекси, че не се е пребоядисал като тях и техните родители за една вечер в "димУкрат".
10
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ламбо е най големия ! ГРОБарите го ненавиждат именно защото е много голям..