Нов театър – НДК ще работи с пълна пара и през лятото

Театър, музика и документални филми за любители
1 юли 2019 10:25,
0

"Нов театър - НДК" ще зарадва публиката през летните месеци с театрално-музикален фестивал. Това съобщи в "България сутрин" създателят на театъра и режисьор Бойко Илиев.
Още по темата

"Котка върху горещ ламаринен покрив" в защита на семейството

Той разкри, че освен театър и музика, любителите на изкуството ще могат да се насладят и на много видеопрожекции и документални филми.

"Театърът не трябва да умира през летните месеци
. Затова измислих тази формула за летен театрално-музикален фестивал. Ще има и видеопрожекции, документални филми. Ще имаме доста представления и няколко премиери. Ще има премиера на представлението "Моята молитва" на Христо Ботев, в която участие ще вземе групата "Епизод", разказа Илиев.

Режисьорът допълни, че напоследък е много трудно да се прави театър, тъй като изкуството е в плен на своите остарели разбирания.

"Опитваме да правим нещо в едно обществено пространство, което не се е променило през последните 30 години. Театърът продължава да е в плен на своите щампи и конфигурации, които не стимулират раждането на нов художествен продукт. Трудно е да кажа, че има промяна. Разчитам на младите, че ще счупят стените, които ние сами сме си изградили", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари