Арт край морето със Стефан Данаилов, Аня Пенчева...

На 19 юли започва четвуртото издание на "Арт Поток"
16 юли 2019 12:57, Александър Попов
8
Арт край морето със Стефан Данаилов, Аня Пенчева...
Снимка: Арт Поток

Стефан Данаилов, Аня Пенчева, Деян Донков, Радина Кърджилова, Димо Алексиев, Орлин Горанов и Христо Мутафчиев ще станат част от четвъртото издание на фестивала "Арт Поток". Той ще се проведе от 19 до 30 юли и отново се организира от Hacienda Beach и Община Царево, с подкрепата на Министерство на културата.

Началото ще бъде дадено на 19 юли от 19:30 ч. в зала "Галерия" на Общински Исторически Музей в Царево, където се открива сборната изложба "Добър ден". В експозицията със свои произведения участват Евгени Йонов, Моника Попова, Емануела Ковач, Камен Старчев, Горан Тричковски, Йордан Панков, Валери Чакалов, Васил Бардаров, Лилия Бардарова, Стефан Божков и други. Изложбата ще включва творби от хартия, пластики, керамика, както и работи върху платно.

Същата вечер от 21:00 ч. в читалище "Георги Кондолов" в Царево ще се играе хитовата постановка на НТ "Иван Вазов" "Любовникът" от Харолд Пинтър, под режисурата на Деян Донков, който влиза и в главната роля. На сцената излиза и Радина Кърджилова, сценографията е дело на Никола Тороманов, а музиката на Емилиян Гацов-Елби.

На 20 юли от 21:00 ч. ще е премиерата на комедията "Направо от асансьора" от Жерар Лозие, постановка на Иван Радоев, с участието на Стефания Колева, Елен Колева, Маринела Ангелова, Евгени Будинов, Кирил Ефремов, Павел Иванов и Теодор Папазов.

Журналистът и продуцент Георги Тошев пък ще представи филма си "Балкански хулиган", посветен на легендарния режисьор Емир Костурица, както и автобиографичната книга за него. Това ще се случи на 21 юли от 21:00 ч. на Морска сцена Царево.

На 23 юли от 21:00 ч., отново на Морска сцена, Тошев ще зарадва жителите и гостите на Царево с премиерата на документалния си филм за Невена Коканова, както и автобиографичната му книга за незабравимата актриса "Години любов".

Популярната българска поетеса и писателка Мария Лалева отново ще е гост на арт събитията, като ще се срещне със своята публика на 22 юли от 20:00 ч. в зала "Галерия" на Историческия музей в Царево. Тя ще представи романа си "Живот в скалите", както и последната си стихосбирка "Благословете Юда".

Известният български актьор Христо Мутафчиев за първи път ще е гост в Царево и заедно с Тея Денолюбова ще представят автобиографията му "Черно на бяло". Срещата с тях е на 25 юли от 20:00 ч. в Историческия музей.

На следващият ден, 26 юли, от 21:00 ч., Орлин Горанов ще очаква всички свои почитатели на Морска сцена в Царево за премиерата на автобиографичната му книга "Да започнем отначало", в съавторство с Веселина Паскова.

Театралният маратон продължава на 27 юли от 21:00 ч. с френската комедийна пиеса "Една седмица не повече" от Клеман Мишел, постановка на Емил Марков, с участието на Димо Алексиев, Емил Марков и Йоана Буковска.

Кулминацията на фестивала е представлението "Актрисата" от Питър Куилтър, постановка на проф. Стефан Данаилов. На 28 юли от 21:00 ч. на сцената ще излязат Аня Пенчева, Иван Панев, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Павел Иванов и Стефан Данаилов.

Културните празници ще завършат на 30 юли в Hacienda Beach-Лозенец с изложбата на децата от Лятната Арт Академия, под ръководството на Калина Попова. Малките таланти от школата по рисуване ще творят цяло лято на малкия плаж в Лозенец. В края на академията всички малчугани ще подредят творбите си, които са създали на брега на морето.

Билети за театралните постановки ще се продават в читалише "Георги Кондолов" в Царево, а останалите събития са с вход свободен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Ген Паласки преди 4 години
Емил Марков не беше ли квартал в София, сега Гоце Делчев му викат...
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стефан ДалиЛилов няма ли да умира вече!? Стига е позорил актьорската гилдия с присъствието си в Престъпната Партия!
6
1
 
2
 
! Отговори
Малена преди 4 години
Много неща са променени, актьорите не остаряват, остарява тяло, лице, но душата на актьора не. Всички харесваме красивата визия, има ли значение дали Аня Пенчева се грижи за себе си, след като е удоволствие да я гледаш. Ако не го правеше, какво ли щяхте да напишете? Виж Стефан, той също се изправи вместо да тъне в забрава сам и наистина погребан от всички, които някога го обичаха. Времето не можем да спрем, но злобните подмятания можем.
5
0
 
0
 
! Отговори
Дими преди 4 години
Емил Марков, не беше ли всъщност псевдоним на известен гинеколог - доц. Пепи Захариев?
4
1
 
5
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 4 години
Ненчо халтурата и той там
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България от 25 години нищо различно. Едно и също, едно и същоедни и същи хора, едни и същи лукуми, едно и съшо крадене, едно и също оплакване, едни и същи ментори.АМАН
2
0
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
И Стефан Данаилов са го "пипнали" ....
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аня Пенчева силно се е фотошопнала!!!