Сатирата отваря нова сцена с "Помощ, имам две деца"

Тя ще е откъм ул. "Шести септември", обясни Калин Сърменов
13 сеп 2019 11:44, Петя Славова
1
Сатирата отваря нова сцена с "Помощ, имам две деца"
Калин Сърменов. Снимка: архив, Булфото

До месец Сатирата ще има нова зала за представления, обяви директорът на трупата Калин Сърменов. Тази трета сцена, която е всъщност бившият клуб на театъра, ще се казва "Хепи Сатира" и там ще се предлагат атрактивни, нестандартни проекти. Достъпът ще бъде отвън, откъм ул. "Шести септември", а не през сегашния официален вход на сградата.

Ремонтът на новото място е почти готов, съобщава БТА. В момента се извършват довършителни дейности и декориране на интериора.

Първото заглавие е спектакълът на Кирил Бояджиев - "Помощ, имам две деца", а младият режисьор Ивайло Ненов подготвя "Пет пъти за една нощ" от Киара Атик.

През следващия сезон в "Хепи Сатира" предстоят срещите на известни и обичани актьори със зрителите в постановки под надслов "Аз, актьорът". Славчо Пеев, Силвия Лулчева и Александра Сърчаджиева са първите, които ще се включат в проекта.

Предвиждат се също стендъп-шоута, моноспектакли и интересни експерименти като, например, театрални сериали за емблематични творци, свързали успехите си със Сатиричния театър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Калин Сърменов трябва да стане Министър на културата за сложи по местата си т.н. културтрегери. Явно е добър артист и бизнесмен. Който може си го може.