Софийската опера се готви за премиерата на "Клетниците"

Роли в мюзикъла имат Весела Делчева и Орлин Павлов
30 ное 2019 00:30, Красимир Ангелов
2

Култовият мюзикъл "Клетниците" ще бъде показан за първи път на българска сцена в Софийската опера и балет. Роли в премиерата имат Весела Делчева и Орлин Павлов.

"Най-играният мюзикъл в историята е именно "Клетниците". Изискванията към него са изключително педантични. Избрани сме да участваме в него след много сериозен кастинг", разказа Весела Делчева в студиото на "Денят ON AIR". Тя ще се превъплъти в една от главните женски роли - на Фантин.

"Огромно удоволствие е да се работи с Весела, тя е много рядко срещан артист. Има много млади хора, за които тепърва ще се чува", сподели Орлин Павлов. Образът му в мюзикъла е този на лошия инпектор. 

"Ролята ми в "Клетниците" е много драматична, емоционална. С Орлин имаме много тежки сцени, в които си партнираме", подчерта Весела Делчева.

"Имам някакъв опит в мюзикълите, но той е много далече от това, което се прави в момента. Материалът за пеене е изключително сложен, декорът е много мащабен, всяко влизане и излизане са изчислени до сантиметри", обясни още Павлов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Премиерата на мюзикъла ще се състои на 6 декември от 19 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
весдесъщия орлин павлов , че какво общо има той с Оперното пеене ? - това е обида към Операта и гилдията Професионални оперни певци .В тази "държава" всичко е сбъркано,тюрлюгювеч,чалгария и простотия.
1
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие не разбрахте ли, че щом нямате нивото на някоя чалготека, значи не се вписвате в българския списък за посещение! Губите си времето!