Актрисата Радина Боршош се превъплъщава в една от жените на Вазов

За любителите на театъра ще има много изненади, каза тя
5 авг 2020 12:00, Анисия Иванова
4

За първи път в дългата си история Народният театър "Иван Вазов" ще остане отворен през лятото. Зрителите ще могат да се насладят на хитови постановки и премиери.

"Заформя се едно театрално лято, много неочаквано и нетипично, защото август е месецът, в който и театрите, и актьорите почиват. Това е един плавен преход, когато стартираме с новия сезон", каза актрисата Радина Боршош за "България сутрин".

Тя загатна, че за любителите на театъра ще има много изненади и премиерни заглавия.

"След тази ситуация, в която бяхме в изолация 3-4 месеца, даваш си сметка за много неща, за липсите в живота и за това, което обичаш. Не мога да опиша с какъв трепет очаквах да стъпя отново на сцената, да облека костюма и да си видя колегите. Очаквах го с огромно нетърпение. Но пък тази ситуация ни кара да търсим различни неща, нови начини да се свържем с нашата публика. Така се роди и идеята на Народния театър - "Сцена зад театъра". Това са среща между публика и актьори", разказа актрисата пред Bulgaria ON AIR.

Две от постановките, в които зрителите могат да гледат Радина Боршош, са свързани с големи имена в българската литература - Иван Вазов и Пейо Яворов.

"В този спектакъл любителите на театъра могат да видят съвършено нов Вазов. В него се преплитат писма на Вазов, неговата любовна лирика. Направихме го по случай 170-годишнината от рождението на Вазов. Това беше един много специален спектакъл, защото ние, жените, които участваме в него, пресъздаваме реални жени от живота на Вазов", сподели още Боршош.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България е така. Дъщери и синове обикалят телевизиите и говорят за изкуство и добри каузи, а техните родители - кой от кой по-голям престъпник.Ами не е хубаво така нито за изкуството , нито за каквото и да е друго.
2
0
 
4
 
! Отговори
do 1 преди 3 години
гладни времена са, плати си и теб ще те гледаме по телевизиите, иначе не е кой знае какво, но да речем има надежда да стане нещо повече, ако си извлече поуки от ролите, които ще играе, ще разбере какво трябва да промени, ако умна разбира се, иначе просто роля
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете да й правите PR на тази к*рва, мина през половината от театъра. Защото някой не я пита за баща й, какво стана с НДК, къде са парите и защо не е в затвора? Ако не беше негова дъщеря щяхте ли да пишете пак такива статии...платени сте