Творци с отворено писмо, заради неполучени хонорари

15 артисти чакат парите си от фестивала "Пловдив" 2019
11 авг 2020 22:10, Петя Славова
14

15 артисти и организации, участници във фестивала "Пловдив" 2019, са с неизплатени хонорари, предава Bulgaria ON AIR.

Събитията от "Пловдив 2019 - Европейска столица на културата" приключиха в началото на януари. Месеци по-късно творчески сдружения и 15 артисти не са получили стотици хиляди лева за участията си в проекта. В търсене на решение на проблема, те изпращат отворено писмо към отговорни лица, медии и водещи институции.

В отговор на исканията от фондацията публикуват публично своето становище: "Договорените суми ще бъдат изплатени, след като бъдат коректноотчетени, съгласно параметрите, залегнали в одобрените бюджети и подписани договори.

За липсващите пари разговаряме с Димитър Узунов, представител на сдружение "Арте Урбана Колектив".

Фондация "Пловдив 2019'' изпрати само становище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8

Коста преди 3 години
Не видях ни един артист или певец на протестите. Всички ли са на хранилката на Боко?
7

Анонимен преди 3 години
Какви фактури, какви пет лева? Тия според фейсбук страницата им са организация с нестопанска цел. Фактури за стотици хиляди левове (минимум 200 000)????
6

10

Анонимен преди 3 години
До 7Това че си издал ф-ра и тя е отчетена някъде въобще не означава че ще си вземете парите! НАП не следи дали на вас ви е платено или не!!! Само при сигнал и извършване на данъчна ревизия някой данъчен би разбрал за това, но няма как да накара длъжника да ви плати физически!!! Само съд, след влязла в сила присъда!!!

Айде и тия преди 3 години
Почнаха арте урбана колектив товаНа какъв език е, какви са тия хиляди лева за 15 човека? Някой пак се е нарушила яко. Ало, филибето??
4

За сведение преди 3 години
До Ха-ха-хаВ Пловдив всички са от герб.Кметът е от герб.Областният - също."Опозицията" на герб е коалиционен партньор на герб на национално ниво.----Гарантирано от Гергов и SIC!

МНЕНИЕ преди 3 години
Няма как да не са платени тези пари - напишеш ли Фактура - отива в НАП .НАП ще вземе парите за данъци и ще ги върне на Творците .Другия вариант е фраза на Слави Трифонов - Творци Много - Творби Малко .

8

Анонимен преди 3 години
Вместо писма, отидете и бръкнете директно в нощното шкафче с евраците!
4

12

Хонорарчетата ни! преди 3 години
Вместо да пълзите на колене пред мyтpaта, излезте и вие на протеста, заявете позиция! Kиpтaци!