Цветелина Василева като "Турандот" гостува в зала 1 на НДК

Спектакълът ще се състои на 25 октомври
20 окт 2020 18:37, Петя Славова
0
Цветелина Василева като "Турандот" гостува в зала 1 на НДК
Снимка: Monte Music Ltd

Българското оперно чудо Цветелина Василева влиза в ролята на принцеса Турандот в мащабната продукция на Парма ОперАрт и Държавна опера Варна ва 25 октомври в зала 1 на НДК.

Излизането на постановката на софийска сцена беше забавено заради пандемията от коронавирус. Към днешна дата Националният дворец на културата е създал идеални условия за провеждане на мероприятия в условия на COVID-19  – капацитетът на голямата зала 1 е редуциран три пъти, спазват се всички изисквания за дезинфекция, а почитателите на класическото изкуство спокойно може да се насладят на последната опера на възхитителния Пучини. Лиричната  драма в три действия е по едноименната пиеса на Карло Гоци.

За талантливата Цветелина Василева вратите към международната сцена се отварят широко,  след като критиката я определя като най-голямото оперно откритие на международния фестивал в Уексфорд, Ирландия. Следват многобройни успешни премиери в различни части на света. “Василева притежава мощен, силно концентриран глас и динамично присъствие на сцената, които автоматично я превръщат в световна звезда, още преди да е изпяла докрай първата фраза” - пише за нея “Сънди Таймс” след представянето й в лондонския Ковънт Гардън.

Тенорът Иван Момиров ще се превъплъти в ролята на влюбения Калаф, ще изпълни eмблематичната ария “Nessun Dorma” и ще разтопи леденото сърце на принцесата. В София, както и на премиерите в Парма и Варна, ролята на Лиу ще изпълни великолепната солистка на Варненската опера Илина Михайлова. Тя е единствената певица, която легендата Хосе Карерас покани за бенефисния си концерт в София и Атина през 2019 година.

Останалите роли защитават подобаващо: Христо Ганевски - Император, Деян Вачков - Тимур, Венцислав Анастасов - Пинг, Момчил Караиванов - Панг, Пламен Долапчиев - Понг, Свилен Николов - Мандарин. Оркестър, хор и балет на Държавна опера Варна, с участието на Варненската детско-юношеска опера. Диригент е маестро Найден Тодоров. Режисьорската концепция на Кузман Попов и Еди Ловалио следва класическите оперни образци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари