Втори локдаун: Как ще се справят артистите?

Останахме много огорчени - театърът се разделя на части, каза Цветан Николов
27 ное 2020 10:41, Красимир Ангелов
18

Така нареченият "мек локдаун", който започва официално тази вечер, остави все пак част от секторите работещи. Един от тях е театралният, който ще продължи да функционира, но с капацитет от 30% , задължителни маски и строги изисквания за безопасност.

Защо артисти на свободна практика остават без помощ от държавата?

"Обединихме сме над една обща позиция за оцеляването на откритите и частните сцени. Като казвам "оцеляване" - думата е мека. Доста по-сериозна е ситуацията, а в световен план е катастрофална. Трябва да излезем от тази пандемия, но нашите проблеми не са свързани с това, че бяхме първите затворени, не са свързани и с това, че бяхме на 50%, а сега на 30%. Ние се опитваме да предлагаме културните продукти по същия начин на нашите зрители", каза зам.-директорът на Открита сцена "Сълза и смях" Цветан Николов за "България сутрин".

Още по темата
Той подчерта, че са взели всички необходими мерки, касаещи Ковид-19.

"Отпуснаха се достатъчно пари за излизане от кризата. Но програмата беше направена абсолютно нелогично, тя беше със състезателен характер и на конкурсен принцип, та дори и за нови проекти, които да реализираме през 2021 г. А парите са отпуснати за загубите, които сме претърпели 2020 г. С тази неяснота от страна на критериите и правилата - голяма част от хората с частни сцени не успяхме да спечелим нито един лев. Аргументите на Комисията, която е анонимна, бяха неясни", допълни Николов пред Bulgaria ON AIR.

Според актьора тази анонимна комисия съществува от години.

"Останахме много огорчени - театърът се разделя на части. Държавни театри играят на нашите сцени, защото градчетата са по-малки и няма толкова публика. Но ние няма как да отворим тази сцена, защото ще бъдем фалирали до след няколко месеца. Няма да може да издържим поредните затваряния, за които се говори", категоричен е той.


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От заглавието ми като гледат какво правят детските градини как от ваканция във ваканция постоянно си получават заплатките че дори и повече и артистите да правят като детските градини и от ваканция във ваканция, ефектимно присъствие на половина.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре на нито една сфера не и е лесно в момента.Следва един въпрос ... тъй като света се развива , би трябвало и хората да се развиват нали така ? Има една дума наречена прекфалификация ... примерно ако си касиер в магазин и искащ да си нещо друго се преквалифицираш нали така ? В случая на въпросните "артисти" ролята им е да се правят на *** . Или в случая не е роля и трябва да ги съжеляваме ?
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този артист ли е?? Щото го гледах в Тотото , не знаех ,че и там играят театър ли , кино ли е ? Като какъв ни го представяте в сайта- като човек с опит , от чиито мъдри думи да се поучим ,или ей тъй да става махленска раздумка ..тук два месеца каканижехте за промяна в Конституцията ,че била належаща , ама не повдигате въпроса за тотална Морална промяна в обществото , щото тя ,ако тръгне цецката къде ще е? а не да му давате трибуна , той я имаше ,без да я заслужил , и си я оцапа ,знае се как !!
14
0
 
8
 
! Отговори
Предприемач преди 1 месец
На Цецо тотото ще му предложа работа в земеделието. Да заповяда
13
1
 
9
 
! Отговори
Докторите, сестрите преди 1 месец
Изобщо не ме интересуват артистите. Те са заедно с нас, другите професии, в еднакво положение. Интересуват ме да се справят докторите, сестрите !!! Стига вече
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
така или иначе хората ги е страх да ходят на театър, даже и да не ги затворят принудително, все тая - пред празна зала играе ли се? Освен това онзи ден почина един наш известен тенор в Стара загора, човекът беше само на 56 и се е заразил на представление на операта.. Опитваме се да живеем нормално, но да се преструваме, че нищо не се случва не е правилно.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спокойно могат да стримват изявите си, даже може да имат и повече гледания.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези хора най-добре да се преориентират професионално също, като хората от туристическия сектор. В крайна сметка трябва да се яде и да се плащат сметки, като не става с актьорство ще се ходи на друг вид работа - такава срамна няма и не виждам никаква драма.
9
0
 
10
 
! Отговори
работник преди 1 месец
Свършиха парите за водка и бело ...
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крайно страдам за всички артисти с тлъсти хонорари, за които в близкото минало имаше статии как прибират тлъстите пачки. Имат пари, да раздават на бедните и на своите фенове, а не да го играят двулични к*пелдаци, каквити са всъщност.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Артистите трябва да изказват мнения и прогнози за ковида по нова тв и ще бъдат възнаградени .
6
0
 
14
 
! Отговори
Мацо Писов преди 1 месец
Тоя не се ли беше забил къркан в един стълб на моста Чавдар...? Представителна извадка на артистичното съсловие.
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не ги жалете артистите, щото всички сме наясно как вземат хиляди левове без да отчетат една стотинка пред държавата, нямат право да реват сега!
За да получиш, трябва да деше първо!
4
0
 
11
 
! Отговори
Сметалото преди 1 месец
Цветан Николов ?!?! Това не беше ли Цецо пияндето?
3
1
 
23
 
! Отговори
Коментар преди 1 месец
Свободата Санчо е.,..!Нали са свободни бе..не са роби цял живот затворени по фабрики,цехове и всякакви тъмни и прашни дупки!Ей им полето....свобода колкото си искат!Да пасат и да се оправят свободно кой както намери за добре!Избрали са свободата,никой да не им е началник и да не плащат осигуровки и данъци
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Второ затваряне", мисирка Красимир.
1
0
 
19
 
! Отговори
Корнел Нинов преди 1 месец
И се чудите после, що виждате Владо Пенев до Азис всяка вечер по телевизията, а?
Що лошия Иво Андонов рекламира лотария... щото по-голям от "хляба" няма.