Театър по време на пандемия

Яна Маринова участва в постановката "Глас", която ще бъде излъчена онлайн
8 дек 2020 11:20, Ния Христова
3
 
Театърът също беше засегнат от кризата заради пандемията, но е жив и търси нова формула да достигне до сърцата и умовете на почитателите. Днес ще бъде излъчен онлайн моноспектакълът "Глас", в който ще вземе участие актрисата Яна Маринова. Постановката е на Университетския театър към Нов български университет, по текст на Елена Алексиева и с режисьор Лъчезара Паскалева. 
 
"Докато учех в НБУ направихме този спектакъл и той беше един вид дипломна работа. Играеше се в Нов театър - НДК, но в един момент ангажиментите ми станаха толкова много, че го оставих за по-късна възраст, защото героинята ми е скритата дубльорка на Мария Калас. Тогава много ми помогна цялата еуфория на момичетата, които на 25 се чувства стари", разказа Яна Маринова в студиото на Bulgaria ON AIR.
 
По повод 10-годишния юбилей на театъра към НБУ, представленията ще са безплатни. Хората ще имат възможност хората да даряват. Събраните средства ще бъдат вложени в стипендиантски фонд за подкрепа на студенти от програма "Театър". Фондът предстои да бъде учреден на името на проф. Васил Димитров, дългогодишен преподавател и почетен професор на НБУ.
 
"В платформата Urbo довечера в 19 ч. стартира тази инициатива с представлението "Глас". Всеки вторник ще се качва ново представление на Университетския театър. Хората могат да го гледат безплатно, ще могат да даряват 1,5 или 10 лева през платформата", обясни Яна Маринова.
 
Режисьорът и преподавател в Нов български университет - доц. Възкресия Вихърова, обясни, че амбицията им е да привлекат спектакли, които са излезли от репертоара на голяма част от столичните театри, но са свързани с преподаватели и студенти на НБУ.
 
"Ще се опитаме да привлечем и много артисти, които да допринесат към политиката на този новоучредяващ се стипендиантен фонд на името на проф. Васил Димитров. Стипендиантният фонд и други социални каузи, защитени с театър, не би трябвало да работят на твърда цена - достатъчна е поканата поканата "Дари", заяви тя.
 
"Не успях да завърша НАТФИЗ заради начина, по който ми се случиха нещата и страшно много исках да съм с тези хора. Мечтаех да се запозная с Цветана Манева, Снежина Петрова, Анна Пампулова, Възкресия Вихърова. Не си и помислих да обвинявам някого защо не ме наричат актриса, защото не съм завършила НАТФИЗ. Просто намерих начин. Това е темата на "Глас" - търсиш начин как да постигнеш онова, което не ти е предоставено", сподели още Яна Маринова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонеимен преди 3 години
Тая па и тя се има за голямата актриса,толкова са изкуствени българските актьори,че БГ филм няма и да погледна колкото и да ги натрапват.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз не знам коя е тази кака, ама бомбаците й стават..
1
0
 
4
 
! Отговори
Л преди 3 години
Коя е таз кака ?