Бай Ганьо оживява в музикална сатира

Разказват Бойко Илиев и Кристина Митева
Обновена: 29 дек 2020 20:42 | 29 дек 2020 20:42, Петя Славова
4

Бай Ганьо оживя и в музикална сатира. Променил ли се е в годините Алековият герой?

"С младите актьори се опитваме да създадем малко нетрадиционен спектакъл. Той е с много музика, акапелно пеене, заложих на този експеримент, благодарение на Евгени Господинов, който е вокален педагог и работи с тези млади актьори от дълго време. Реших, че мога да видя Бай Ганьо през очите на тези млади хора", каза режисьорът Бойко Илиев в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че всеки в себе си носи Бай Ганьо и отношението си към него. Той накарал всеки от актьорите да изиграе своя Бай Ганьо.

"Има неща, които са кодирани толкова дълбоко, че ние колкото и да се опитваме - не може да избягваме от тях. Интересно е, защото в прочита, който ние правим, освен да се присмеем на някои неща на Бай Ганьо, ние се опитваме и да разберем защо той е такъв. Историята е многопланова, не са просто смешки", коментира актрисата Кристина Митева пред Bulgaria ON AIR.

Според режисьора пандемията ни е посочила нещата, без които не можем.

"Не можем без театър, въпреки че има гласове, които искат да се затворят. Ние напук ще играем. Моят живот не може да съществува без театър. Изключително ме дразни, че целият свят тръгна в тази посока и не може да се насладя на изкуството, както и на творенията, които човешкият гений е създал. Този Бай Ганьо, който ние се опитваме да направим, всъщност е битка между Бай Ганьо и Алеко Щастливеца", допълни Бойко Илиев.


Той е категоричен, че не може да живеем без дух за живот.

"Не може да ни затворят и да кажат да спрем да живеем, за да запазим живота. Животът трябва да се живее, а смъртта е част от него", посочи още той.

Кристина Милева добави, че до максимум са ограничили социалните контакти.

"Беше ни трудно, всеки имаше своите притеснения, някои повече, други по-малко. Но въпреки всичко - репетициите и този процес беше много вдъхновяващ. Високият дух е нещо, което ти помага да се запазиш здрав", категорична е актрисата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
И.Б. преди 3 години
Ув. г-н Бойко Илиев, обърнете се към Министерството на културата и подайте молба да се поставят UVC-тръби в залата на частния Ви театър. Те унищожават 99,9% от вирусите в залата. Така ще успеете да отстраните дефицита от зрители, защото никой няма да се зарази. Няма да има нужда и от предпазни маски. Тези тръби са производство на немската фирма IST Metz от гр. Нюртинген, провинция "Баден-Вюртемберг". Поискайте такива и от изп. директор на НДК, щом не Ви намалява наема. Поздрави
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На България само това дайте,*** до дупка.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В главната роля трябва да е Мангъров - в момента той е най-големият ганьовец.
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да поканят г-н премиера. Ако не в главната роля, то поне да се види отстрани как изглежда :))) Жалко, че не е човек който може да се самоиронизира...