Българи, ваксинирани със Спутник V: Най-хубавото е спокойствието!

В Русия вече има 2 млн. имунизирани, каква е новата ваксина?
211

Спутник V - какво се случва с руската ваксина и как протича имунизацията в Русия? За това разказаха вече ваксинираните стоматолози, живеещи в държавата от три десетилетия - Йорданка Чанева и Диан Иванов.

"След ваксинацията психологически сме страшно спокойни, не може да се сравни с месеците преди това. Не сме очаквали да сме толкова спокойни. Хората трябва да знаят, че най-хубавото след ваксинирането е психологическото спокойствие", споделиха двамата в ефира на "България сутрин".

И обясниха, че до момента няма проблем с руската ваксина Спутник V и с концентрацията на антителата, иначе вече е щяло да бъде съобщено по медиите.

"В Русия вече има 2 млн. ваксинирани, а и активно започват да ваксинират с новата ваксина EpiVaCorona, която е приоритет за хора с алергии. Това е пептидна ваксина с изкуствено наредени белтъци и организмът реагира с изработване на антитела", отбеляза Диан Иванов.

"Когато отидем да се ваксинираме в поликлиниката, лекарят обяснява за нежелани реакции. Това обикновено е лека температура 3 дни", посочи Йорданка Чанева пред Bulgaria ON AIR.

По думите на стоматолозите при ваксинация се подписва съгласие за евентуалните нежелани реакции, но уверяват, че руската ваксина не дава такива.

"Американските ваксини са по-съвременни, в руската се използва малко по-традиционна система. Руската ваксина не даде странични ефекти, те са съвсем малки, единствено може да реагираме алергично към белтъка, и другото - да преболедуваме настинка", поясни Чанева.

"За няколко дни от милион и половина станаха 2 млн., в момента е много голямо желанието на хората да се ваксинират. Ограниченията в Русия намаляват и вярваме, че с ваксинирането всичко ще се оправи", сподели Иванов.

Стоматолозите са на мнение, че новият щам на коронавируса може да е по-заразен, но има шансове да бъде преболедуван по-леко. А в Русия паспорти на ваксинираните няма да се правят, за да няма дискриминация към онези, които не искат да се имунизират.

"Ние призоваваме хората да се ваксинират с утвърдените ваксини", казаха още сънародниците ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 112Има много яки клипчета в Тубата за разни разходки из руски градове: обикалят супермаркетите и показват цените. Като ги обърнеш в лева от рубли и разбираш тукашните русофили колко не са в час как стоят нещата ...:))))
112
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СловянинЛекувай се.
111
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Словяниннедей да пишеш глупости, храните в Русия са едни от най-скъпите в Европа, средно 2 пъти по-високи от тези в България, за качеството да не говорим, ако тук някъде ти продадът хляб или месо като в Русия сигурно ще застреляш продавача
110
17
 
13
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
За първи път в историята си русите живеят по-добре от нас. Средната заплата там е със 100 долара повече, при 2 пъти по-ниски цени на горивата и еднакви на храните. С 10 г изпревариха държавата с "най-модерна наука" САЩ в ядреното въоръжение, а ваксината е 2 пъти по-ефективна и безопасна от западните. Що се отнася до Израел, евреин е шефът на лаборатирията в Новосибирск, която произведе Спутник и израелците купиха 500 000 броя от руската ваксина. Русофобията е тежка психическа болест.
109
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха една съседка - червена бабичка, агитира майка ми, да се ваксинира с руската ваксина, защото тя била най-добрата. Останалите не били още добре изпитани.Нека да има ваксини за тези дето искат да се ваксинират, няма значение откъде идват щом са добри, но политическата агитация ми идва в повече.
108
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 30 години единствените американски инвестиции у нас са в сорошките НПО.Това са посерковците,тролещи по форумите най-вече за собствена употреба.
107
3
 
3
 
! Отговори
Той преди 3 години
В facebook страницата на човека слънце ББ. Цитат по памет: "ваксинирайте се, пазете си паспортите , че не се знае по европата може да започнат да ги искат на границите"
106
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
успехите на Русия са отзад напред, 200 лв. минимална заплата, 100 лева минимална пенсия, те това са великите руски успехи, язък за природните ресурси
105
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 105Кви успехи бе?:))))
104
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русофобите изпадат в трудно контролирана истерия пред успехите на Русия.
103
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 101Американците влизат както и европейците.:))))
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТойКой ти го каза това?
101
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"По думите на стоматолозите при ваксинация се подписва съгласие за евентуалните нежелани реакции, но уверяват, че руската ваксина не дава такива."До тук спрях да чета, сякаш се върнах 30 години назад.
100
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А американците като идват в България кандидатсват ли за българска виза или си влизат в България като че ли им е бащиния?
99
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 97Ние живеем добре, вие, не чак толкова, но с толкова ползезност толкова качество на живота.:)))))
98
4
 
7
 
! Отговори
Той преди 3 години
Няма паспорти за да няма дискриминация! А тук имаме паспорти, ще имаме забрани за посещения на масови прояви, кина, театри, на екскурзия, в хотелите, ако нямаш паспорт. Кажете ми драги господа и госпожи евро-атлантаческия джендаризъм ( демокрация ) нали е по-добре?
97
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 96Никой не ходи някъде само ей така. Хората си имат работа. Ти си стой където искаш.:)))
96
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Икономиката на България е стабилна, развиваме се, богати сме, купуваме нови 50 годишни модернизирани американски самолети за милиарди, купуваме американски ток за стотици милиони, добре живеем.
95
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През крачола ми е за говеждите визи.Нямам никакво намерение да ходя нито в отвъдокеанския обор,нито на запад,нито на изток.Истинските българи си стоим тук,напук на българоубийствения Ран-ът.
94
0
 
7
 
! Отговори
Писна ми преди 3 години
Хора стига вече с това разделение, политиците само печелят не народите. Важното е ваксините да работят и най после да живеем спокойно. Американска, Руска, Френска и тн.ваксини няма значение важното е да работят и да са безопасни.