Как локдаунът засегна и театрите?

Коментар на директора на Театър "София" Ириней Константинов в "Денят ON AIR"
29 мар 2021 22:41, Красимир Ангелов
15

Покрай наложения 10-дневен локдаун затвориха и театрите. Това лиши много артисти от тяхното призвание.

"Няма по-тъжна гледка от затворен театър. Сякаш няма живот. Сякаш е запустяла мелница. Сякаш е нещо, което никога не е било населявано с хора, с души, с енергия", каза директорът на Театър "София" Ириней Константинов в студиото на "Денят ON AIR".

Затварянето на театрите нарушава ритъма на актьора: той трябва да е подготвен за предстоящото представление, да се държи във форма, да има енергия и мисълта да му е насочена в тази насока, стана още ясно от думите му.

"Ние се храним от енергията на публиката, от усмивките, от шума, от покашлянията", посочи Константинов.

И въпреки трудностите, Константинов намира красивото в пандемията.

"Тия маски, които носят всички хора, сякаш откриха очите. Изведнъж виждаш какви красиви очи има срещу теб. Така и хората в салона - стоят с маски, усмихват се, в последствие се създава духа. Духът е по-силен", отбеляза той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Следващото представление, което Константинов се готви да представи в Театър "София", е "Пер Гинт" на Хенрик Ибсен.

"В този момент човек не трябва да се затваря в себе си, в пространството, в обема на работата. Да прави нещо малко, нещо смешно,  така бързо "да минем", за да можем да се съобразим с условията - не. Трябва да се направи голяма постановка, голямо платно. Трябва да се докаже, че сме живи. Трябва да дадем кураж на хората. Театърът съществува въпреки всичко и театърът не е в онези малки обеми, мащаби, бройка хора, които се явяват на сцената", подчерта Константинов.

"Всеки, който иска да погледне себе си в огледалото и да не се срамува от лицето си, трябва да отиде на 4-и април и да гласува. Длъжен е да изрази своето мнение и своята воля", завърши актьорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
Кооо? преди 3 години
"Няма по-тъжна гледка от затворен театър. Сякаш няма живот" ?!?! Абе от къде ги изравят тия, които са се вкарали в някакъв филм, че те осмисляли живота на околните!!! Я марш по строежите да носите тухли и хоросан! Това е живота, справяш се с препятствията които ти поставя!
12
0
 
2
 
! Отговори
Боко преди 3 години
Поне им дава някакви помощи, сега като ги е затворил, пък и като работят им отпуска някакви скромни субсидии на билетче щото си спомням Костов като ги направи търговски дружества и ги захвърли на улицата с труд да си изкарват прехраната ... и после пак едва кретаха... чак напоследък Боко се сети и започна някакви помощи и пенсии и т.н. Ако се върнем към ония дето преди ни управляваха- БСП, ДПС, костовисти... пак ще им секне кранчето.
11
0
 
1
 
! Отговори
Парламента преди 3 години
Нали работи...то е същото.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тия се един ден държавата си знае работата
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така се гонят клиенти и до там се води умишлен фалит да може някои мачовете даси гледат нищо брат за всеки влак си има пътници
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хиляди благодарности бъди здрав
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е комшията ако е спомогнал жив и здрав да е
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Булсатком вас локдауна засегна ли ви та минахте на икономия снежинки на zh 210 и аз мисля тоя път да икономисам *** за дълъг период на време то дали ще ви има ми не ни мъчете да плащаме
5
4
 
4
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Някой посещава ли ги?Не им ли отмина времето?:)
4
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да затворят завинаги всички казина,чужбински магазини,молове,кина,дюнери,бързи хранения!Да останат само шкембеджийници и кебапчийници!Тогава народа ще се види с пълни кореми и джобове!
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бг театрите имат 98 процента ттъпп и повръхностен репертоар. А актьорите са меко казано бездарни.
2
2
 
4
 
! Отговори
х преди 3 години
Скоро ще има борба да сложим хляб на масата. Какъв театър, какви 5 лева....
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В театрите се играят глупости.