Стрийминг платформа вдъхва живот на седемте изкуства

Разговор по темата с Андрияна Петкова и Асен Павлов
Обновена: 31 мар 2021 14:41 | 31 мар 2021 09:48, Ния Христова
0
Националната стрийминг платформа 7arts.bg събира в едно седемте изкуства. Нейн основател е Андрияна Петкова.
 
"Надявам се всичко, което се е случвало хилядолетия, с нормалния контакт между артист и публика, да остане и да пребъде. Технологиите дават още една възможност за достигане до нови публики. Това е новото нормално, ние надграждаме този процес", обясни тя в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Артистичният директор и главен хореограф на Ансамбъл "Чинари" - Асен Павлов, изтъкна, че това дава шанс на всички артисти. 
 
"Предизвикателство е за нас да бъдем отново с нашата публика. Представяме една изключително голяма гилдия в сферата на сценичните изкуства. Нашата публика има нужда да ни вижда. Няма как да заменим топлината в концертната зала, но нямаме избор и търсим алтернативата. Не бяхме подготвени да се позиционираме в онлайн среда", сподели Павлов.
 
По думите на Петкова качественото заснемане на спектаклите е много важно. "Театралните постановки са мислени за сцена, а в случая е необходима много повече техника и разкадроване на цялото представление", посочи тя. 
 
"Трябва да познаваш изключително добре композицията и лексиката на танците. В театъра е още по-сложно", съгласи се Павлов.
 
"Имахме поредица от концерти, които бяхме заложили през март. Три от спектаклите бяха пренасрочени за май месец. Няма как да отваряме и затваряме, и да сме абсолютно адекватни и във форма. Нещата никога няма да се върнат по начина, по който бяха", заяви той.
 
"Във времето ще се превърнем в жив архив. В момента имаме около 200 заглавия, работим непрекъснато да обогатяваме тези заглавия. Всички представления в един момент идват като абонамент към нашите потребители", каза още Андрияна Петкова.

0
Още от Театър
Как локдаунът засегна и театрите?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари