Трилогия потапя децата във вълшебния свят на изкуството

Посланието в спектакъла "Роден под щастлива звезда" е за приятелството
1 апр 2021 11:00, Ния Христова
0

Роден под щастлива звезда" - това е кукленият музикален спектакъл, който е част от трилогията "Приключения с кораб". Второто представление е "Изненада на острова", а третото е в процес на работа.

"Корабът е част от първия спектакъл "Роден под щастлива звезда". Въртележката е от втория спектакъл. Със сценографката Здравка Кантарева работихме преди това, но по проект, който беше за възрастни. Искахме да направим нещо за деца, което да има много приключения. Четейки, попаднахме на текстове на Туве Янсон и решихме, че ще е това", каза актрисата и режисьор на представлението Мария Петрова за ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Самата тя е започнала драматизацията по текста, а идеите идвали една след друга.
 
"Много ни се искаше да има музика на живо, затова поканихме нашите приятели, с които сме работили и по други проекти, да напишат музиката към спектакъла. Композиторите са две дами - Милена Великова и Сияна Атанасова. Поканихме и още една дама, която е фотограф, за да проследи и документира процеса. По втория спектакъл предстои още малко работа и ще пътуваме и с него", коментира още Петрова.
 
Тя допълни, че има направена и изложба.
 
"Посланието и темата в спектакъла е за приятелството. Както и че когато сме заедно - може да постигнем много неща и да преодолеем много трудности", посочи актрисата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари