"Шахнаме: Сказание за Зал" - драма, танц и музика на живо

Това е постановка в стил Бродуей, обясни режисьорът Елена Панайотова
Обновена: 6 окт 2021 15:41 | 6 окт 2021 10:25, Анисия Иванова
0

Спектакълът "Шахнаме: Сказание за Зал" комбинира драма, танц и музика на живо.

"Шахнаме в превод е книга на царете. Това е класически индийски епос. Нарежда се сред петте най-значими и дълги епоси. Изключителна съкровищница, която разказва доислямската история на цяла Персия - от митични времена до историческите времена. Езикът, на който се говори в Шахнаме, е езикът на днешен Иран. Избираме да разкажем много красива любовна история с главен герой Зал", обясни режисьорът Елена Панайотова в "България сутрин".

Представлението повдига актуални въпроси за любовта, човечеството, истината, властта и отговорността да управляваш.

За актрисата Жана Рашева е било предизвикателство и голямо удоволствие да се включи в спектакъла. Тя е благодарна за възможността да се докосне до нещо толкова далеч назад във времето.

"Различно е от всички други роли, в които влизаш. Има един респект от погледа на толкова далечното време. Проблемите, с които тези полумитични герои се срещат, са много близки като душевност", сподели тя пред Bulgaria ON AIR.

Героинята ѝ е много обаятелна, прекрасна майка и предана съпруга, която обаче има свободата по женски начин да внушава. По време на представлението звучи жива музика на няколко източни инструмента. Също така се пее на живо.

"Това е постановка в стил Бродуей, която завършва в стил Боливуд. Участващите актьори са 18, сериозен актьорски състав. Много е необикновено, дори не е виждано", каза още режисьорът Елена Панайотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари