"Съвършената – Преподобна Стойна" - постановка за една необичайна българка

Премиерата на театралната постановка е на 15 октомври
Обновена: 14 окт 2021 16:59 | 14 окт 2021 09:40, Ния Христова
5
 
Театралната постановка "Съвършената – Преподобна Стойна" представя една необичайна българка. Премиерата на представлението е на 15 октомври. Тя е създадена по едноименния роман на българската писателка Неда Антонова. 
 
Актрисата Десислава Михайлова влиза в ролята на Стойна.
 
"Оказва се, че малко хора знаят за Преподобна Стойна. Това е една българка, която е живяла точно 50 години. Родена е 1883 г. и умира 1933 г. в село Златолист. Ванга казва за Преподобна Стойна, че е 10 пъти по-силна от нея и че е светица. Изключително благодаря за възможността да пресъздам такъв образ", сподели в ефира на Bulgaria ON AIR Михайлова.
 
"Търсих интересна българка, която да пресъздам и така стигнах до книгата на Неда Антонова. Срещнахме се, говорихме и тя ми подаде ръка да започнем да работим по книгата като спектакъл", разказа актрисата.
 
Преподобна Стойна ослепява от черна шарка и това също е общо с Ванга. 
 
"Почти не е спяла и почти не се е хранила. Живеела е в църква. Много хора я наричат светица, но не е призната от Църквата. Нейна съседка разказва, че е левитирала", каза още Десислава Михайлова.
 
Предпремиерата на представлението е тази вечер от 19:30 ч. в камерна зала на открита сцена "Сълза и смях", а утре вечер е и премиерата.
 
Гледайте целия разговор във видеото. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари