Страшилището "Кукер" гони болестите и лошото настроение

"Още миналата година стриймвахме куклени спектакли", каза Ивелина Кючукова
29 окт 2021 09:13, Ния Христова
3
 
В навечерието на Хелоуин на входа на Дом на културата "Красно село" се появи страшилището "Кукер" и заяви, че няма да си тръгне от парка докато не прогони пандемията, всички останали болести, лошото настроение и мрачните мисли.
 
"Решихме, че по време на пандемия, когато са много компроментирани затворените пространства, когато се изисква "зелен сертификат" и не всички могат да бъдат зрители на нашите представления, да направим тази атракция. Това е една тематична инсталация, в навечерието на Хелоуин, но пък българска реплика - огромна кукла във формата на кукер", сподели директорът на Дом на културата "Красно село" Ивелина Кючукова в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Нашият апел е, очаквайки културният живот да бликне отново, зрителите да се порадват. Кукерът е и фотостейшън - има една седалка, на която децата могат да си правят снимки", обясни Ивелина Кючукова.
 
Директорът на Дом на културата "Красно село" разказа, че още миналата година са стриймвали куклени спектакли.
 
"В определените часове куклените спектакли бяха в нашата страница във Facebook. Имахме зрители от цял свят. Българи от училища и детски градини от чужбина. Достигнахме до едни публики, които на затворено нямаше как да имаме", каза Ивелина Кючукова.
 
На 30 октомври предстои да се проведе представление, което е еднакво разбираемо за глухи и за чуващи деца, информира тя. 
 
"В последните две години всички сме свидетели, че обстановката рязко се променя и ние следваме всички рестрикции, които са спрямо зрителите. Готови сме и сега да стриймваме всички куклени спектакли в определените часове", сподели Кючукова.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Мефистофел преди 2 години
Му-ха-ха, шкембе чорбата ти е в главата, бедно създание.!.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страшилището е онзи с погледа от горната статия.
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Където ядат шкембе чорба - там свършва Европа!