Opera D'amore - един спектакъл, който среща киното с операта

Световната премиера ще се състои на 19 декември в София
15 дек 2021 16:53, Ния Христова
0
 
Дългоочакваната световна премиера на оперния галаспектакъл Opera D'amore ще се състои на 19 декември в София. В него участват световноизвестни български и чуждестранни оперни артисти. 
 
Спектакълът включва музиката на Верди, Пучини, Маскани.
 
"Операта е консервативно изкуство, което не се променя. Opera D'amore ни пренася в 21 век, където киното ще срещне операта. Ще има огромни лед екрани, които ще пресъздават мечтите и спомените на тези изпълнители. Ще визуализираме това, което композиторите са искали да кажат с техните произведения", разкри продуцентът на Opera D'amore Тодор Лазаров в студиото на Bulgaria ON AIR
 
"Идеята ни е това да не бъде спектакъл за определен брой зрители, но и за хора, които не са ходили никога на опера. Няма хора, които не харесват операта. Има такива, които не я познават и не са се докоснали до нея", заяви продуцентът. 
 
Премиерата на Opera D'amore бе отложена с една година.
 
"Отложихме я два пъти, сега ще я направим, ще зарадваме хората, които ще дойдат да гледат Opera D'amore. Благодаря на артистите, които стояха зад този проект и не се отказаха", добави Лазаров. 
 
Хосе Карерас също е част от спектакъла. 
 
"Когато се свързахме с мениджъра му, той веднага каза "да". Много му хареса идеята. След това беше важно да поканим останалата част от звездния ни екип. Всички визуални ефекти, които ще представим, са изработени от едни от най-големите световни компании, които са правили много холивудски филми", подчерта продуцентът на Opera D'amore. 
 
Тодор Лазаров на два пъти се разминава като дубльор на Даниел Крейг. 
 
"Нямахме шанса да работим заедно, защото бях на други проекти. Но пък докарах Боливуд в България. За филм, по който работех в Индия, търсеха красива гора и ме питаха дали в България има такава", каза още Лазаров.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари