Деян Донков представя "Камбаната" в София, Варна и Пловдив

Постановката е изповед за катарзиса и духовното просветление на героя
15 мар 2022 16:37, Петя Славова
0

Снимка: Стефан Н. Щерев

Деян Донков ще представи моноспектакъла си "Камбаната" в София, Варна и Пловдив през април и май. Постановката по едноименния роман на Недялко Славов е трагичен разказ за сложния, изпълнен с драматични препятствия път на бивш затворник, лежал за две убийства, Вено. Изповед за катарзиса и духовното просветление на героя, за светлината и силата, която му дават любовта и вярата.

Актьор с неподражаемо присъствие на сцената и екрана, Деян Донков разкрива вечно търсещата си творческа същност с куража си да избере сложна тема, далеч от комерсиалното забавление. Склонността му към експериментиране води до особеното, кинематографично въздействие на спектакъла.

"Целта ми с този мистичен, фантастичен, отчасти комичен, красиво поетичен, дори епичен, крайно драматичен а в края си трагичен разказ е да пропътувам дългият и мъчителен път до човешкото сърце", споделя Донков.
"Камбаната" е спектакъл, който разтърсва зрителя емоционално и го възвисява духовно, извежда го от комфорта на наблюдател и го въвлича в силни страсти с въздействащи картини на приземяваща житейска реалност.

"Спектакълът по въздействие се родее с Вазовите "Хъшове" в прочита на Сашо Морфов, но при него на финала  актьорите и публиката плачат и викат с цяло гърло да живей България(...) След края на поразителното представление публиката излиза ошашавена, видяла себе си в кривото, но праведно огледало на съдбата, проумяла поне за час и половина бъдещата участ на днешното човечество.

Публиката излиза сразена и пречистена, разтроена и разтроена, с оскърбена душа, но и със сияещ възторг в погледа, че има човеци като Вено…", пише за "Камбаната" поетът, преводач, журналист и общественик Румен Леонидов.

Специално участие в спектакъла има оркестър "Карандила", който изпълнява на живо песента на героя на Деян Донков – Вено.
 


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари