Малин Кръстев и Мария Каварджикова с "Аскеер" за главна роля

Цветана Манева получи Голямата награда за цялостен принос
25 май 2022 07:36, Александър Попов
12
Малин Кръстев и Мария Каварджикова с "Аскеер" за главна роля
Цветана Манева. Снимка: БГНЕС

"Опашката" от Захари Карабашлиев бе отличена за най-добро представление на наградите "Аскеер" за 2022 г. на официалната церемония в театър "Българска армия".

Сред режисьорите статуетката спечели Диана Добрева ("Коприна").

За най-добри актьори в главни роли спечелиха Малин Кръстев и Мария Каварджикова. Те бяха отличени за участието си в "Една испанска пиеса".

В категорията за съвременна драматургия "Аскеер" взе Александър Секулов за "Народът на Вазов".

Цветана Манева получи Голямата награда за цялостен принос към театралното изкуство „Аскеер 2022”. Под бурни аплодисменти именитата българска актриса благодари за оценката за дългия си професионален живот.

"Това, за което ме награждавате, осмисли съществуванието ми в театъра. Трудно е да приемеш, но в никакъв случай не е драматична и трагична ситуацията, че си отиваш. Ако имаше тук тази вечер „изгряваща звезда”, то аз се чувствам като залязваща такава”, каза актрисата и прикани публиката да я аплодира за последен път.

Тя изрази своята благодарност и към своите колеги от различни театри в страната, на чиито сцени е присъствала.

Почетен "Аскеер" на сцената в театър "Българска армия" получи актрисата Меглена Караламбова, за чието посрещане на сцената публиката се изправи на крака.

"Позволете ми да се обърна първо към моите колеги. Скъпи мои, тази вечер съм тук заради вас, защото имах сериозни съмнения, че ще успея да дойда по видими причини. И си казах: "Меглено, ти с висока температура, превита на две от болки, след разни сериозни драми житейски си излизала на сцената и все едно, че нищо ти няма. Я се стегни, облечи се цялата в бяло, вземи си тояжката и иди да благодариш на хората, които са те почели с тази голяма награда. Много ви благодаря, скъпи колеги. Това наистина е голяма чест", каза Караламбова.

Награди "Аскеер" получиха още сдружение "Суматоха" (в категорията "Изгряваща звезда" за „Въпреки живота, всичко е любов”), Лили Шомова (в категорията за поддържаща женска роля в „Госпожица Юлия“), Юлиан Вергов (в категорията за поддържаща мъжка роля в "Народът на Вазов"), Мира Каланова (в категорията "Сценография" за "Коприна"), Марина Райчинова (в категорията "Костюмография" за "Коприна"), Николай Иванов (в категорията "Театрална музика"за „Шахнаме: Сказание за Зал“) и "На живо" (в категорията за "Моноспектакъл").

Водещ на вечерта бе актьорът Веселин Ранков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Войников преди 1 година
аскера е отживяла дума. толкова ли не можаха да намерят българска, ама то и едни българи в този театър..
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Самозаблуди за величия!
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кви главни роли? Взаимно се утешават. Рецитират като ученички с един равен глас. Актьори и актриси. Бръм бръм
9
5
 
1
 
! Отговори
Талибан ерджолан преди 1 година
Аскер - маскер,турското културно наследство на древния анадолски карагьоз! Само така, мани тая класика и разните му гърчуляшки трагедии! Алах акбар!
8
1
 
7
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Аскер .маскер..башибозук!В Азия ли сме?
7
3
 
6
 
! Отговори
защо преди 1 година
Саше, това Мария Кавърджикова ли е?
6
2
 
7
 
! Отговори
Рачков преди 1 година
Това на снимката е Малин Кръстев като по млад !
5
1
 
6
 
! Отговори
Мумиите преди 1 година
Класическо предъвкване.!.
4
4
 
6
 
! Отговори
Дам... преди 1 година
Цветана Манева е много добра актриса, но имам една забележка към нея в личен план. Как пък не можа една боя да сложи на косата си бе. Да, това е личен избор, но все пак е актриса и най-вече е жена и би било добре да се поддържа повече.
3
1
 
12
 
! Отговори
Лилка преди 1 година
Честито на победителите ! Госпожа Манева със заслужена награда - Жена ,която с достойнство носи белезите на времето и с любов предава на по младите своя опит и знания !
2
1
 
14
 
! Отговори
ира преди 1 година
Поздравления за госпожа Манева!
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цветана Манева беше най- красивата българска актриса. Сегашните не могат дани стъпят на малкия пръст, въпреки филърите и ботокса.