Цирковият фестивал Мини Арт Фест 12 с дебютно издание на морето

X Challenge Park, град Царево
3 авг 2022 15:55, Петя Славова
0
Цирковият фестивал Мини Арт Фест 12 с дебютно издание на морето
Снимка: Мини Арт Фест

От 16 до 21 август Южното Черноморие ще се превърне в домакин на събитие, включващо международна програма, уъркшопи, циркови лагери.

Дванадесетото издание на фестивала за съвременен и социален цирк Мини Арт Фест ще има своето първо издание на българското Черноморие. Колоритното събитие ще посрещне цирковото изкуство в X Challenge Park в живописния черноморски град Царево.

В рамките на шестте фестивални дни, организаторите са подготвили изключително богата и впечатляваща програма с участието на изявени международни артисти от Европа, Мексико и България, като за пръв път ще бъдат представени и нови циркови дисциплини.

Посетителите на Мини Арт Фест 12 - Царево ще се насладят на въздушна акробатика - Китайски пой и клоунада както и ще могат да вземат участие в специалните работилници по брейкденс, пой, жонглиране, акробатика и юнисайкъл.

В програмата са предвидени и интензивни 5-дневни акробатични и циркови тренировки, в които ще могат да се включат всички, които имат желание да тестват уменията си и да придобият нови знания и умения в цирковото изкуство.

Атрактивен акцент от програмата на Мини Арт Фест 12 - Царево са имената на международно признати артисти от Италия, Испания, Мексико и България, които ще представят на публиката няколко изключително зрелищни представления, както и ще организират специални уъркшопи, в които може да се включи всеки!

Сред най-атрактивните имена тази година е италианският майстор на акробатиката Mistal, който ще демонстрира уменията си със специфичния цирков инструмент Китайски пой (с височина 5 метра). Mistral е добре познат и с забавните си интеракции с публиката, така че всички посетители, които сами имат желание да се изявят, ще имат тази възможност.

Специално за Мини Арт Фест 12 - Царево, директно от Мадрид пристига едно от най-утвърдените имена от съвременната улична танцова сцена в Испания - брейкденс дуото Umami. Umami ще демонстрират вещото си майсторство в популярния танцов стил, като ще бъдат и водещи на специално организиран уъркшоп по танци.

От далечно Мексико, в Царево пристигат и Nandayapa Brothers. Те ще изнесат две представления - вечерно вариете и клоун представление. Братята Емилиано и Диего Нандаяпа са родени в семейството на едни от първите артисти в уличния театър в Мексико.

Дуото всъщност се състои от трима, тъй като чаровната Сесилия Круз Лопез също е част от формата. Братя Nandayapa завършват цирковото училище NOUVEAU CLOWN INSTITUTE в Барселона.

Ексцентрични и забавни Nandayapa Brothers използват както нетрадиционни пространства за своите представления, така и театри и циркове.

До този момент те играят в повече от 25 страни и продължават своето пътешествие. Те са социално ангажирани и обръщат внимание на всички хора от съвременното общество, като се стараят да приобщават тези, които не се чувстват не включени в него. Те са спечелили различни награди от света на цирковата гилдия в Латинска Америка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари