"Цветът на дълбоките води" с 50-о юбилейно представление

Спектакълът на Народния театър ще се играе на 25 ноември
24 окт 2022 13:22, Петя Славова
1

Спектакълът "Цветът на дълбоките води" чака своето 50-о юбилейно представление. С него още през 2017 г. актрисата Бойка Велкова прави своя режисьорски дебют. Заедно с нея на сцената блестят още Емануела Шкодрева, Вяра Табакова, Ева Данаилова, Павел Иванов и Явор Вълканов.

Според Велкова, постановката включва хубав текст, талантливи артисти, добра сценография, костюми и музика. "Имаме и великолепни артисти, които си вършат прекрасно работата. Много малко спектакли имат дълъг живот. Гордеем се, че едно от тях е нашето представление. Това е спектакъл за две изключителни жени, които живеят в управляван от мъже свят. Всяка една има своята съдба", сподели тя в студиото на "България сутрин".

"Мария Стюарт е много по-емоционална и неконтролираща се, общува с много мъже и няма сили сама да носи короната. Докато Елизабет I става почти мъж и решава да се лиши от много неща. Започва истински да контролира емоциите си и управлява близо 43 години. Приличат си по това, че преди всичко са изкусителки", каза още тя.

Според актрисата Емануела Шкодрев, която е също сред главните действащи лица, главните героини са родени да носят короната.

"Има надежда, след като публиката идва и иска да гледа неща, които да я накара да се замисли. Текстът звучи много съвременно, защото се дискутира какво е да си политик, и че трябва да имаш кауза. В момента се радваме на много голям успех. Това е магията - да се срещнем в точното време на точното място. Бойка Велкова работи всеотдайно и е пример как човек трябва да е в професията", коментира тя пред Bulgaria ON AIR.

По думите на Велкова театърът лекува счупените души е покана за разговор и танц. За нея театърът е съдба и мисия. Винаги е мечтала да има катарзис и да съпреживееш нещо с актьорите, с великите текстове и с прекрасната музика.

"Ако един спектакъл не те докосне и не те накара да се разплачеш или разсмееш... Изкуството трябва да вълнува и да запомниш една дума, която да отеква днес, утре и вдругиден", посочи Шкодрева.

За нея жените са доста по-сърцати и приемат нещата с душата си, докато мъжете са по-рационални. А според Велкова мъжете не приемат женската сила, защото не е използвана в правилната посока.

Юбилейното представление ще се състои на 25 ноември в Народния театър "Иван Вазов". Ще има спектакли и през 2023 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари