Шедьовърът „Красавицата и Звяра“ с премиера на 14 ноември

Спектакълътще бъде в зала 1 на НДК
11 ное 2022 17:13, Александър Попов
0
Шедьовърът „Красавицата и Звяра“ с премиера на 14 ноември

Любовта, красотата и емпатията ще спасят света – това е усещането, което оставя у зрителя спектакълът „Красавицата и Звяра“, който ще гледаме на 14 ноември, понеделник, в зала 1 на НДК. Мюзикълът е вдъхновен от едноименната френска класическа приказка и адаптиран по филма на Дисни, удостоен с „Оскар“ през 1991 г.

Публиката и критиката в цял свят определят „Красавицата и Звяра“ като шедьовър и няма как да е друго. Красивата музика към продукцията е на композитора Алан Менкел – носител на 10 награди “Златен Глобус”, 7 награди “Грами” и 8 “Оскар”-а. Вълшебната история на Бел и Звяра ни запознава с едно красиво момиче, което обича да чете, да мечтае и не се страхува да бъде различно, среща ни с образа на Гастон - красив, наперен и егоцентричен, кара ни да опознаем Звяра, който с помощта на Бел разкрива своята доброта и вътрешна красота, скити зад страшия му външен вид.

Докосването до спектакъла „Красавицата и Звяра“ взривява сетивата - на сцената пред нас се разкриват красиви картини благодарение на декорите и възможностите на 3D мапинга, великолепните костюми на Ася Стоименова и хореографията на Анна Пампулова, която претворява всеки диалог. Диригентът Страцимир Павлов и оркестъра на Държавна опера Варна рисуват музикалните картини, артистичният състав е брилянтен и достоверно разказва приказната история, а режисьорът Петко Бонев обединява всички тези елементи в една съвършена продукция. В ролите на Бел и Звяра ще се превъплътят оперната певица Мария Анастасова и актьорът Михаил Сървански.

Организаторите на събитието Монте Мюзик и Държавна опера Варна споделят, че билети за „Красавицата и Звяра“ все още има налични на касата на НДК и в мрежата на Eventim.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Красавицата и Звяра
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.