Сатирата подготва постановката "В плен на снега" на Питър Куилтър

Произведението дава изключителни възможности за актьорите, посочи Николай Ламбрев
Обновена: 19 сеп 2023 10:24 | 19 сеп 2023 10:22, Красимир Ангелов
0

На 21 септември Сатиричният театър "Алеко Константинов" ще ни потопи в постановката "В плен на снега". Това е история, която показва как "Снегът затрупва всичко - и минало, и настояще".

"Авторът Питър Куилтър е изключително интересен. Това е третият текст, който през последните няколко години е от него. Единият е с Маргарита и се казва "Шоуто на Сюзън". Другият е един текст, който направих в бургаския театър". "Плен на света" е прекрасен текст за много интересни, предизвикателни, за блестящи актьори. Една история за един мъж и една жена в снежна виелица, която ги свързва поради случайност", сподели режисьорът Николай Ламбрев в студиото на "България сутрин".

Пред Bulgaria ON AIR режисьорът изтъкна, че произведението дава изключителни възможности за актьорите.

"Трудността на тази работа е, че наравно върви комедийното и драматичното. Сложно е да влизаш от едното в другото със скорост. Необходима е и физика. В рамките на час половина изиграваш не само сериал, но целия живот", разказа актьорът Теодор Елмазов.

Актрисата Маргарита Хлебарова, която също е част от състава, описа работата по постановката като "невероятен процес".

"Когато стигаме финалните стъпки - до премиера и предпремиера, удоволствието е невероятно от свършената работа. Велико е. Зрителите много добре ще се потопят", добави тя.

Гледайте целия разговор във видеото.


0
Още от Театър
Театрални зали в София затварят, ако бюджетът не бъде приет
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари