“еатър за деца с увреден слух: У»зиграй ми приказкаФ

ѕроектът иска да преодолее бариерите пред обществото
7 юни 2024 15:08, »нна јнгелова
0

ѕилотната инициатива “»зиграй ми приказка” провокира любопитството на глухите деца към художествената литература. ѕроектът предава силата на театъра чрез жестови€ език.

"»де€та се роди от това, че всъщност децата с увреден слух изпитват трудност да възприемат учебни€ материал, който основно е свързан с произведени€ на поетичен език и ние решихме, че за т€х най-добри€т начин ще е да им го разкажем чрез техни€ жестов език", каза координаторът на проекта »ли€на ’убенова в ефира на "Ѕългари€ сутрин".

“»зиграй ми приказка” иска да насърчи активното участи на децата в нормални€ обществен живот. «атова е избрано и това заглавие - приказката се играе, не се разказва.

“Ќе е само с помощта на ръцете и жестовете, тъй като ние говорим в същото време. ’ората с увреден слух могат да разчитат и устните. Ѕеше предизвикателство със сигурност", коментира актьорът “они Ќиколов пред Bulgaria ON AIR.

¬ инициативата се разиграват театрални миниатюри със заглави€та на " осачи" от ≈лин ѕелин, "«латното момиче", " отаракът в чизми" от Ўарл ѕеро и "јвтобиографи€" от Ѕранислав Ќушич.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


0
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари