Обвиняват Dell в измама при лизинга на компютри

Компания Dell е обвинена от потребители в измама свързана с оскъпяване цените на компютрите заради високи лихвени планове
23 фев 2005 17:04,

Компания Dell е обвинена от потребители в измама свързана с оскъпяване цените на компютрите заради високи лихвени планове, както и в злоупотреба с подмяна на стоките, съобщават адвокати на обвинителите.

Според жалбата, подадена на 14 февруари от адвокатската кантора Lerach Coughlin Stoia Geller Rudman & Robbins LLP, най-големият световен производител на компютри и партньорът му CIT Bank са обвинени в лъжливи обещания за месечните вноски по изплащане на лизинг на закупените продукти.

“Dell предлага продукт на ниска цена, а след това го подменя с по-скъп и на по-ниско качество”, обясняват адвокатите. Компанията предлагала още “изгодни” кредити, от които никой не можел да се възползва, а след това начислявал лихва върху по-висока сума.

Един от исковете е подаден от медицинска сестра от Сан Франциско, която през 2003 г. си купила портативен компютър за 599 долара и принтер за 89 долара, като крайната сума, която трябвало да заплати стигнала 1 352 долара.

По съвети на продавач от Dell тя получила заем за покупката си от Dell Financial Services (DFS) при неуточнен лихвен процент, който след това се оказало, че варира между 27,74% и 38,82%.

Говорителят на Dell не пожелал да коментира случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание