Нов компютърен вирус подлъгва с билети за световното по футбол

Изпратеният имейл информирал потребителя, че печели билет за мач от световното първенство
3 май 2005 15:54,
Нов компютърен вирус подлъгва с билети за световното по футбол

Голяма част от създателите на анти-вирусни софтуерни програми заявиха, че вирусът "Worms_Sober.S" се разпространява все по-усилено, като този път примамва потребителите с информацията, че са спечелили билети за Световното първенство по футбол в Германия.

Компанията Trend Micro, която постави вирусът в нова категория, определящата го като по-опасен, предупреди, че той действа чрез изпращането на имейл, чийто подател е международната футболна федерация FIFA.

Друга анти-вирусна компания смята, че вирусът все още не е толкова опасен, тъй като заразеният имейл е на немски и заплашва за момента само немските интернет потребители.

Според запознати обаче вирусът вече е засечен и в други страни, като дава възможността за избор на език-английски или немски, в зависимост от страната и домейните, в които се разпространява. За момента са били засегнати потребители в САЩ, Германия, Австрия и Швейцария.

Изпратеният имейл информирал потребителя, че печели билет за мач от световното първенство със следния текст: „Поздравления, вие спечелихте билети“, като адресът на FIFA напълно отговаря на действително съществуващия. След това писмото ви приканва да отворите прикачен файл във формат .zip., в който се съдържа и вирусът, предизвикващ промени в записани файлове на Windows.


Спонсорирано съдържание