Китай започва война срещу спама

Китай е вторият най-голям източник на спам в света след САЩ
9 юли 2005 16:38,
Китай започва война срещу спама

Китай се присъедини към организацията на 13-те страни от Европейския съюз, които през февруари обединиха усилията си за ограничаване на нежеланите рекламни съобщения (спам).

Обявеното желание за сътрудничество се смята за истински успех, тъй като европейските държави от дълго време се опитват да убедят Китай да предприеме мерки срещу спама. В страната от няколко години успешно развиват дейност множество фирми, чието основно занимание е изпращането на реклами по електронната поща.

До този момент китайското законодателство не предвиждаше никакви мерки срещу такива компании и противодействие на спама на практика нямаше. Сега местните власти обещават да изготвят по-строги закони, които се очаква да влязат в сила от следващата година.

Китай е вторият най-голям източник на спам в света след САЩ, където законодателството в областта е сравнително строго и изпращачите на спам често си навличат сериозни глоби. Въпреки това на този етап няма изгледи войната срещу нежеланите рекламни съобщения скоро да бъде спечелена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации