Компютър работи без проблеми при пясъчни бури и нашествия от буболечки

Компютърът е проектиран да се справя с изключително високи температури, които надвишават 38°С
29 авг 2005 10:58,
Компютър работи без проблеми при пясъчни бури и нашествия от буболечки

Intel демонстрира компютър, създаден за развиващите се страни, който се справя по-добре със суровия климат, прекъсващото електричество, прахта и буболечките, докато използва безжичен Интернет.

Този проект на Intel е пример за стратегията на компанията да отговори на специфичните географски и индивидуални нужди от технологии във всяка една точка на света, подчертават от групата.

По време на технологичния форум IDF чрез видеовръзка от Индия компютърът на Intel демонстрира Интернет достъп до цели райони и села в отдалечени области. С помощта на автомобилен акумулатор компютърът има резервен източник на енергия за случаите на прекъсване в електричеството.

Компютърът има също и специални екрани и филтри. Те ограничават количеството на прахта и насекомите, които при проникване в кутията на РС-то, биха могли да намалят надеждността на машината.

Компютърът е проектиран да се справя с изключително високи температури, които надвишават 38°С.

Компютърът се свързва към Интернет чрез WiMAX безжична мрежа. WiMAX е стандартизирана технология за високоскоростна безжична връзка, която осигурява бърза връзка до домашните, обществени, бизнес и мобилни мрежи на големи разстояния. Тя е идеалният начин цели райони и градове да се направят безжични.

Intel не потвърди дали или кога идеята за платформата може да бъде развита от местните производители на компютри в Индия или другаде.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание