Lenovo продължава борбата за подобряване на компютърната сигурност

Новите ThinkVantage технологии са проектирани да улесняват борбата със заплахите за сигурността и да намаляват периодите на принудително бездействие на компютрите
31 авг 2005 15:07,

Китайската компания Lenovo представи новите си решения в областта на компютърната сигурност, управлението на системите и производителността.

Новите ThinkVantage технологии са проектирани да улесняват борбата със заплахите за сигурността и да намаляват периодите на принудително бездействие на компютрите.

Основните ползи от подобреното портфолио ThinkVantage технологии включва лесни за инсталиране и за използване нови функции, подобрено управление на паролите, лесна и мощна възможност за криптиране на файлове и подобрени възможности за съхраняване и възстановяване на данни.

ThinkVantage технологиите са вградени в ThinkPad преносимите компютри и ThinkCentre настолните компютри. ThinkVantage технологиите помагат за това компютрите да са по-малко зависими от ИТ специалистите и да се нуждаят от по-малко намеса от страна на потребителите за основните задачи като инсталации, backup, поддръжка и сигурност. Те освобождават потребителите и ИТ специалистите да се концентрират върху конкурентните предимства на своя бизнес. Според анализатори разходите, свързани с инсталиране и поддържане, са близо 80% от всички разходи през жизнения цикъл на един компютър. ThinkVantage технологиите помагат на потребителите да намалят общата цена за собствеността.

Все повече са стъпките, които бизнесът и потребителите трябва да предприемат, за да предпазят своите електронни данни. Това причинява объркване за потребителите и периоди на принудително бездействие на компютрите. Много от тези нови ThinkVantage технологии дават отговор на тази тенденция, като целят да я променят и да направят инструментите за сигурност и производителност бързи и лесни за употреба.

Сред предлаганите възможности е създаването на криптирани виртуални дискове върху хардуера, така че да се запази конфиденциалната информация по-лесно и сигурно.

Функцията Secure Data Disposal, също част от ThinkVantage технологиите, пък позволява действия с електронните данни на принципа на унищожителите за хартия, като потребителите могат изцяло да изтриват данни от компютъра си, така че секретната им информация да не може да бъде използвана, когато върнат, или сменят машината си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание