Шефът на Microsoft обещал да „убие Google“

Спорът между двете компании се зароди, когато вицепрезидент на Microsoft бе нает от Google да основе изследователски център в Китай
5 сеп 2005 12:28,
Шефът на  Microsoft обещал да „убие Google“
Спорът между двете компании силно се задълбочава.
В своя доста емоционална тирада изпълнителният директор на Microsoft се заканил да „убие Google“, стана ясно от документи, представени от Google в американски съд, съобщи ВВС.

Показанията под клетва бяха дадени от Марк Луковски, бивш служител на Microsoft, който напуснал през 2004 година и отишъл в Google.

Изпълнителният директор на Microsoft Стив Балмър отрече обвиненията, казвайки, че са „брутално преувеличение на това, което наистина е станало“. Изявленията са поредният удар, който двете компании си разменят в съдебния спор помежду си.

В речта си пред съда Луковски казал, че Балмър хвърлил първия попаднал му стол през стаята, когато научил, че служителят му напуска и отива в Google, след което започнал обидна словесна тирада срещу шефа на мразената от него фирма – изпълнителният директор Ерик Шмидт. От своя страна Балмър отрече да е правил точно това.

„Решението на Мар да напусне бе разочароващо за мен и аз го призовах да го промени. Но начинът, по който той характеризира срещата ни, не е точен“, допълва той.

Спорът между двете компании се зароди, когато един от вицепрезидентите на Microsoft, д-р Кай-Фу Ли, бе нает от Google да основе изследователски център в Китай.

Microsoft обяви, че това е в нарушение на клауза в договора му, според която той няма право да работи за конкуренти в продължение на една година след напускането си, и започна съдебно дело.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание