Премиерът Сергей Станишев откри тази вечер изложението Байт Експо 2005

95 фирми се представят на изложението в Международния изложбен център
31 окт 2005 20:17,
Министър-председателят Сергей Станишев откри тази вечер изложението "Байт Експо 2005" в Международния изложбен център

На десето изложение участват 95 фирми, представени на обща площ от 3100 квадратни метра. По време на изложението ще бъдат проведени над 35 фирмени семинара.

Акцент в програмата на изложението ще бъдат два форума, организирани от управителния съвет на Българската асоциация по информационни технологии. Единият ще бъде посветен на образованието и ефективното използване на информационните технологии за качествено издигане на неговото равнище. Другата тема са големите инфраструктурни проекти и създаването на условия за най-ефективно участие на българските фирми в тяхната реализация.

По време на официалната церемония на откриването бе връчена годишна награда на "За значим принос в развитието на информационните и комуникационните технологии в България". Тя се получава от Кирил Боянов и член-кореспондент Борис Боровски. Наградите бяха връчени лично от премиера Сергей Станишев.

Министър-председателят посочи огромното значение на информационните технологии за развитието на българската икономика. Той каза, че наскоро в Лондон, на неформална среща с лидерите на страни от Европейския съюз, са били обсъждани възможностите Европа да бъде конкурентна на икономиките на САЩ, Китай и Индия. Премиерът допълни, че единственият начин за това е в развитието на икономиката на знанието и на информационните технологии.

Премиерът Станишев пожела успех на участниците в изложението и каза, че правителството ще направи всичко възможно, за да подпомага високите технологии в страната. Той припочни, че вече е създадена българска Държавна агенция за информационни техологии и съобщения. Премиерът пое ангажимент тя да не бъде тежка административна структура, а да работи в помощ на бизнеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание