HiFest 2006 - станете част от предизвикателството

Наградният фонд на най-голямото шоу от света на информационните и телекомуникационни технологии в България е над 5 000 лв.
3 апр 2006 12:24,
HiFest 2006 - станете част от предизвикателството

Първото издание на най-голямото шоу от света на информационните и телекомуникационни технологии в България HiFest 2006, включващо четвъртия национален турнир по овърклок “100 GHz” и второто издание на конкурса за хакери -“Hack Attack”, ще се състои от 15 до 16 април в сградата на Руския културно-информационен център на ул. “Шипка” 34.

Събитието се организира от Българска издателска компания, списание “Софтуер & Хардуер” и вестник “Компютри”, както и с медийното партньорство на радио предаването ”Микрофон и мишка", DNES.BG, "Империя онлайн", Sladur.com, BgLOG.net, Gamers Workshop, Hardwaresight.com, DIR.BG и HardwareBG.com.

Наградният фонд на HiFest 2006 е над 5 000 лв. Наградите са осигурени от Българска издателска компания, Plesio Computers, ”Стилтех компютри”, ”Солитрейд”, ”Премиал ай ти сис”, “Диджитал Партнерс” и “АСБИС България”.

Първият национален турнир по овърклок в България - “100 GHz” се провежда през 2002 г., като част от престижното изложение за информационни и комуникационни технологии ”Компютри за вас”. Следват още две изключително успешни издания, преминали под знака на значителен интерес, както от страна на ИТ специалисти, компютърни фенове, представители на големи ИТ компании, така и на популярни медии в страната.

През 2004 г. е организирано и уникалното и първо по рода си в страната ни състезание за хакери -“Hack Attack”. През тази година двата конкурса се обединяват под общото наименование HiFest 2006 - най-интересното и зрелищно шоу от сферата на информационните технологии в страната.

“100 GHz”
Турнирът по овърклок ще стартира на 15 април от 10 ч. Всеки, който желае да участва, трябва да заяви това предварително на e-mail contest@computers.bg със заглавие “100 GHz”. Първа награда за най-добри постигнати резултати в категория AMD е AMD X2 3800+ BOX от Plesio Computers и EPoX B15+SLI осигурен от ”Стилтех компютри”. Първа награда за най-добри постигнати резултати в категория Intel е Intel Pentium D 920, както и EPoX 5LDA+GLI осигурени от ”Стилтех компютри”.

“Hack Attack”
За втора поредна година Българска издателска компания, списание “Софтуер & Хардуер” и вестник “Компютри”, със съдействието на “Адсис Груп” и под егидата на Асоциация за информационна сигурност (ISECA), имат удоволствието да ви поканят да участвате или да бъдете свидетел на уникалното за България състезание по мрежова сигурност “Hack Attack”. Не пропускайте събитието, за което ще се говори дълго сред професионалните и любителските среди в България.

Всеки, който желае да участва самостоятелно или с отбор в атаките, трябва да заяви това предварително на e-mail contest@computers.bg със заглавие “Hack contest”. В случай че някой от участниците иска да запази своята анонимност, неговото желание ще бъде удовлетворено.

Състезанието е ориентирано към системни администратори, обучаващи се и напреднали експерти по информационна сигурност.

Първата награда в ”Hack Attack” ще бъде лаптоп Acer Aspire 3003NLMi (Mobile AMD Sempron 3000+ (25W), 256 MB RAM, 15“ XGA TFT, 40 GB HDD и DVD-RW Dual DL), предоставeн от списание “Софтуер & Хардуер” + раница за лаптоп Dicota, предоставена от фирма “Диджитал Партнерс”. Участникът, класирал се на второ място, ще грабне MP3 плеър Canyon, предоставен от “АСБИС България”, както и раница за лаптоп Dicota от “Диджитал Партнерс”. Третата награда ще бъде раница за лаптоп Dicota + тонколони Canyon. Очаквайте още награди и други приятни изненади!

Крайният срок за регистрация и в двата конкурса на e-mail contest@computers.bg е 10-ти април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание