Над 100 хил. линка в start.bg и 1 млн. посетители месечно

Според различни източници броят на активните интернет потребители в България е между 1,8 и 2,2 млн.
13 юни 2006 12:00,
Над 100 хил. линка в start.bg и 1 млн. посетители месечно
Лого Start.bg
Над 1 млн. уникални потребители (Absolute Unique Visitors) месечно посещават сайта start.bg. Точната цифра е 1,15 млн., става ясно от статистиката на Google Analytics*.

Според различни източници броят на активните интернет потребители в България е между 1,8 и 2,2 млн. Това означава, че start.bg обхваща между 52 и 64 процента от целия поток интернет посетители в страната.

В същото време в start.bg вече има над 112 хил. линка и 472 теми, дело на 361 редактора. Сред най-новите теми са bebe.start.bg, ptichigrip.start.bg, chasovnitsi.start.bg и depechemode.start.bg.

Уникалният за България сайт www.start.bg започна дейността си през април 2004 г. Той представлява онлайн каталог с линкове към най-интересните и полезни сайтове в българското и международно интернет пространство, разпределени в отделни теми.

Всяка тема e отделна страница и се поддържа от външен редактор, който е специалист в съответната област или има голям интерес към нея.

Start.bg e в Топ 5 на най-посещаваните сайтове в Българя. Подобни успешни проекти има в Унгария, Холандия и САЩ. Унгарският еквивалент за по-малко от 7 години се превърна в най-популярното място за търсене в интернет в страната.

*Google Analytics е инструмент за следене на трафика на определен сайт. Услугата позволява да се анализира поведението на потребителите, тяхното географско местоположение, както и да се проследят източниците на трафик на сайта (референти).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание