Марс показва: чака ни глобално застудяване

Интензивността на слънчевото греене ще достигне минимума си около 2041 година. А това ще предизвика глобално застудяване на нашата планета през 2055-2060 г.
11 окт 2007 15:40,
52
Марс показва: чака ни глобално застудяване
Снимка: СВ
Изследвания към Главната (Пулковска) астрономическа обсерватория на Руската академия на науките (РАН) съобщава, че температурите на Марс са спрели да се повишават.

Според проучването, този факт е сигурен предвестник за глобално застудяване на Земята.

"Потвърждение за предстоящо застудяване на Земята може да се получи на Марс", обяви завеждащият изследванията Хабибуло Абдусаматов.

Ученият поясни, че на Марс, както и на Земята, е имало глобално повишаване на температурите, предизвикано от значителното и продължително увеличение на слънчевото греене през ХХ век.

Абдусаматов прогнозира, че интензивността на слънчевото греене ще достигне минимума си някъде около 2041 година. А това ще предизвика глобално застудяване на нашата планета около 2055-2060 г.

Очакваният от учения спад ще се види преди всичко на Марс.

"На Марс няма океани, затова термичната инерция на тази планета е далеч по-ниска. Марс ще започне да изстива много по-рано, отколкото Земята", смята той.

 


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
LOVEC преди 14 години
ZA SEGA SAMO SE ZNAE CHE IMA GLOBALNO ZATOPLQNE I LEDOVETE IZCHEZVAT MNOGO BURZO KOETO E MNOGO GADNO. Za po natatatuk shte widim nikoi ne znae . Pod dobre e da stane globalno zastudqvane ot kolkoto da produlji zatoplqneto ne nishto ne se znae. CHOWEKA E VINOVEN POWECHE OT 60 PROCENTA ZA GLOBALNOTO ZATOPLQNE.
50
0
 
0
 
! Отговори
Кошмар преди 14 години
Ей, не разбирам много от глобаално затопляне, но този Господ направо вдига яка пара. Всъщност не съм вярваща, но вземете се успокойте точно вярващите. Естер ако продължава по този начин, все едно в нея се е вселил дявола. Откъде накъде така ще се плашат хората. Такива манипулации съсипват съзнанието ни и пречат. А уж Господ бил Любов. Къде ви е Любовта??? Май тези които не вярват са по-добри. Аман от сектанти.
49
0
 
0
 
! Отговори
gg преди 15 години
hahaha . .DO KMENTARITE na golemi ucheni se pravite ..
48
0
 
0
 
! Отговори
Janeta Nikolova преди 15 години
Моля ако някой знае дали това е знак от горе да ми пише във вебокса е снимано с мобилен или цифров фотоапарат с заглавие "очи гледат от небето"това възможно ли е да е монтаж ,ако някой знае нека ми пише.Всеки гледа с различни очи и ще има различни мнения ,но въпреки всичко много мислех и мисля ,че тези очи гледат зверски.Дали е истина това което е като видео клип.И какво е точно ако е истина.
47
0
 
0
 
! Отговори
Janeta Nikolova преди 15 години
Многа искамп да зная дали е белег това което отварям в вебокса за "очи гледат от небето" това са видео записи от мобилни телефони и едва ли е монтаж .Моля ако някой е запознат с това нека ми даде някаква информация .Знае ,че всеки гледа с различни очи над нещата ,но това дали е реалност и знак от горе.Очите гледат зловещо така виждам през моите очи .
46
0
 
0
 
! Отговори
Mina преди 16 години
Браво на изнеслите информация! Който в каквото иска да вярва или не,но всички трябва да пазим тази безценна Земя и природата й.Надявам се да сте съгласни,че нямаме право да живеем само като консуматори и да не ни пука какво става около нас!Да направим поне каквото зависи от нас,призовавам аз!
45
0
 
0
 
! Отговори
lalala преди 16 години
Слънцето ще започне да се разширява и температурата на ядрото му да се повишава ( тя е някъде към 4000 градуса по Целзий).да ама не ядрото на слънцето достига до 15,6 милиона градуса по целзий
44
0
 
0
 
! Отговори
БеТи преди 16 години
Човече , слушай сега - Аз вървам в Господ!Това за края на света , че той е в центъра на всичко това ... разправяй го на някой друг! Другото , което е Планетата Земя ( и не само тя , а цялата Вселена ) не е сътворена от Него . Да ти говори нещо Големият Взрив ? Ако не - сега ще ти обесня на кратичко - в началото Вселената е била изключително сгъстена, плътна и гореща. След това, преди 10 до 20 милиарда години, става космическа експлозия, наречена "Големия взврив". След този взрив Вселената продължава да се разширява и охлажда. Благодаря ти , че ще се молиш за мен !!! Аз също ще се помоля за теб , да спреш да говориш глупости и тихо и кротичко да изповядваш вярата си и да не намесваш Господ в такива неща!Всеки вярва в него по различен начин! Не си ти човекът , който ще казва кой и как да изповядва религията си !Аз - вярвам в Него ( ще го повторя пак с риск да стана банална ), ходя на църква и се моля !
43
0
 
0
 
! Отговори
debnadaviebna преди 16 години
Тъ, да ви изясня как стоят нещата. Еколозите ЛЪЖАТ. Църквата ЛЪЖЕ. Климатичните промени на тая мокра скала, както и на Марс и в цялата слънчева система се диктуват от оная голяма ламба в центъра й, демек слънцето. Господ НЕМА. Земята съществува от 4.5 милиарда години и ще бъде обитаема още горе-долу толкова. На човешката цивилизация продължителността ще е по-голяма от тази на планетата. Така че можете спокойно да си пиете бирата, да маате кебапчета, кюфтета, пържоли и картофки. На човечеството от появата на хомо сапиенс до днес много му е пораснал и мозъка и патката. И двата органа ще продължат да растат, докато нищо не е по-голямо от мозък и ***. Днес човек е омнипотентен, а най-вероятно и след още 5 милиарда години пак няма да имаме равен. А когато дойде времето ние просто ще размахаме един показалец на слънцето и ще го погледнем лошо и то ще се свие и ще кротува. Не се притеснявайте и от падащи скали от космоса, пазете се от други тела, които падат по-отблизо, като керемиди. Ай пийс.
42
0
 
0
 
! Отговори
Естир преди 16 години
Мила БеТи, Бог е създал света, Бог и ще приключи измъчената човешка история - всичко е под Негов контрол, глобалното затопляне, всички катаклизми, земетресения, цунами са преливащите капки на Неговия гняв от самозабравиловото се извратено човечество. Фактът, че дори дразня някои хора, тук с архаичното чувство любов, говори, че ценностната ни система е изпразнена от истинското си съдържание и в душите ни виреят бурените на омраза, недоверие, мнителност, желанието да захапем ръката на всеки, дори тя да е подадена за помощ! Търпението на Световният Съдия се изчерпва и скоро ще бъдем не само свидетели, но и обект на неговия гняв, ако продължаваме да отхвърляме все така упорито Неговата прободена ръка за покаяние и спасение! Нямаме много време! Ной близо 120 години, докато е приготвял заръчания му ковчег на спасение, е предупреждавал своите съграждани за бедата, която ги заплашва, но е срещал само присмех и подигравки - както тогава, така и днес светът е бил против Божията справедливост и Неговия закон. "Няма причина да се тревожите! Бъдете спокойни! Не бойте се - Ной е див фанатик!" Абсолютно същата ситуация - светът се забавлява, дори заклеймява "глупостта" на такава информация на Неговите слуги. Като отхвърля упорито укорите на съвестта си и предупрежденията, и това поколение ще изпълни мярката на своето нечестие и вече е напълно узряло за унищожение. Времето на нашия изпит скоро ще приключи, ще бъдат спасени само тези, които искрено са се покаяли за греховете си, приели са Божията жертва на кръста и спазват безуславно точно десетте Божии заповеди! Ти каза, че си вярваща, ревизирай вярата си спряма Божието слово в Библията и сама ще забележиш, че си се доста поотдалечила в разбиранията за истината! Ще се моля и за теб!
41
0
 
0
 
! Отговори
glok преди 16 години
Гордостта човешка е стигнала апогея си- ще има намеса!
40
0
 
0
 
! Отговори
nz преди 16 години
Мерси за обичта. Надявам се имаш още 20-на години живот поне на разположение, и достатъно воля да започнеш да живееш и мислиш като истински човек, а не като *** да чакаш да дойде антихриста и да те заколи...Религията си е изиграла ролята в тоя свят вече, и позитивна и негативна, и скоро ще останат само символите и, и спомените за нерационален страх и надежди...
39
0
 
0
 
! Отговори
БеТи преди 16 години
Лелеее .... хора Господ няма нищо общо с края на света!!! Не бъдете толкова заблудени!! Аз също съм вярваща , на такова нещо , където го описва ЕСТИР , номер 36 няма да се случат !!Тук говорим за глобално затопляне ... Моля не мешете Господ в това !!!
38
0
 
0
 
! Отговори
Естир преди 16 години
Не ти се сърдя, че ме наричаш релегиозна фанатичка - такава съм за всички, които нехаят и не се интересуват, дремят и спят, не четат, дори не искат да слушат, когато други им смилат и поднасят в лесен за асимилиране вид на истината - нещо повече: готови са да ги обесят, затова, че нарушават душевния им покой - така невярващите евреи бесиха пророците, които Бог им пращаше да ги предупреди било за събития или покаяние, така и разпънаха на кръст самия Божий син, който ги призова за духовна реформация. И днес повечето хора са като теб, готови да заклеймят предупреждаващите ги - нищо ново под слънцето, докато все още го има. Ясно е защо малко хора ще бъдат спасени, но с искрената си любов към такива като теб, аз съм длъжна да предупредя всички! Всеки сам решава какво ще направи със себе си! С много обич, ще се моля лично за теб!
37
0
 
0
 
! Отговори
Данко преди 16 години
Успокой се ! Няма такова нещо ! Просто живей и не плаши себе си и другите с това тръбене за края на света. Аман от религиозни фанатици !
36
0
 
0
 
! Отговори
ЕСТИР преди 16 години
Като чета мислите на всички ви, ми домъчнява за вас! И особено за Абдусаматов! Да беше използвал сивото си мозъчно вещество да прочете Библията и да свери часовника си с нея - какви са тези отсрочки до 2055 година? Та ние сме на прага на земната история - никъде в Библията не пише, че ще замръзваме и умираме от студ, точно обратното - в "Откровение на Йоана" се пише, че седем чаши на Божият гняв ще се излеят на земята:..".Четвъртият ангел изля чашата си върху слънцето, на което се позволи да гори човеците с огън. А като се опекоха човеците от голяма жега, похулиха името на Бога, Който има власт над тия язви, и не се покаяха да Му отдадат слава"16:8-9. До 2055 г. изобщо няма да стигнем, още от тази 2007 г. кривата на човечеството тръгва стремглаво надолу - погледнете световната икономика, погледнете по-наблизо - Европейската:-инфлацията е не само у нас, световната житница се изпразва, световната икономика е дестабилизирана и се движи по ръба на бръснача, енергийната криза хлопа на всяка врата, култивират се условия, предшестващи идването на антихриста, който ще се представи за дългоочаквания Исус и ще подлъже човечеството да му се поклони и да га признае за Господ. Само че самият Исус още преди малко повече от 2000 г. предупреждава да бдим, за да не бъдем излъгани, защото Той ще се яви като светкавица, която излиза от изток и се вижда дори до запад. ПОМНЕТЕ: АНТИХРИСТЪТ СЪЩО ЩЕ ДОЙДЕ ОТ НЕБЕТО, НО ИДВАНЕТО МУ НЯМА ДА ПРЕКРАЧИ НАЙ-СМЕЛИТЕ ЧОВЕШКИ ФАНТАЗИИ, ще дойде със земетресение, за да внуши на хората лъжливата си версия за всемогъщество и величие, ще прави много чудеса и изцеления, но ще действа с демонична сила, а не Божия, ще направи неделята свой ДЕН НА ПОКЛОНЕНИЕ И ЩЕ НАКАРА ЧОВЕЧЕСТВОТО ДА МУ СЕ ПОКЛОНИ! ИСТИНСКИЯТ БОЖИЙ ДЕН НА ПОКЛОНЕНИЕ Е СЪБОТАТА! СЪБОТНИЯТ ДЕН Е БОЖИЯТ БЛАГОСЛОВЕН ДЕН, ОТРЕДЕН ОТ НАШИЯТ ТВОРЕЦ, НЕ НЕДЕЛЯТА, КАКТО СЕГА ПРАЗНУВАТ КАТОЛИЦИ, ПРАВОСЛАВНИ И ПРОТЕСТАНТИ! СЪБОТНИЯТ ДЕН Е ИЗКОВАН В ЧЕТВЪРТАТА ЗАПОВЕД ОТ ДЕСЕТТЕ БОЖИИ ЗАПОВЕДИ И НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА Я ПРОМЕНЯ!!! Жалко, че толкова хора ще умрат от невежеството си, най-вече от безхаберието и безлюбието към самите себе си! Ако знаеха какво ще се случи през 2012г., биха тичали за да открият тълкувателите на Божието слово, биха чели и издирвали денонощно Духа и Мислите на своя Творец, биха загърбили стачки, просперитети, амбиции, имоти, пари - всичко, което е свързано с ефимерното съществуване на тази земя, защото тя ще бъде разорена, изпепелена и...наново възстновена за СПАСЕНИТЕ! Ако вие искате да сте от тях - четете Божието слово, покайте се за греховете си, защото всички сме грешници, дори и само с това, че не търсим и не признаваме своя Създател, приемете жертвата на Исус, който в мъки умря на кръста за нашите грехове и...вярвайте в Него! Той е до вратата! Всичките белези на Неговото второ идване са налице! Вие остава да решите къде да бъдете - с Него във безвремието или със сатана в огнената геена!Моля се за вас! Обичам ви!
35
0
 
0
 
! Отговори
БеТи преди 16 години
Значи онова , където съм написала съм го гледала по Dickovery . Лично според мен и от това , което съм чела , по-скоро Земята ще погине от покачването на температурите. Слънцето ще започне да се разширява и температурата на ядрото му да се повишава ( тя е някъде към 4000 градуса по Целзий ) . Да не говорим , че още от сега температурата на ядрото му се е покачила! Поради разширението на Слънцето , то ще погълне Меркурий и Венера - Земята също!Сега , аз така мисля . Свеждам тези основания на базата на това , което съм чела :-)
34
0
 
0
 
! Отговори
Абадабчо преди 16 години
Абдусаматов е отявлен скептик против глобалното затопляне. Мине не мине и почва да ги плещи тези глупости. Ся който иска да му вярва, който иска не, ама Руската Академия на Науките не го подкрепят - те си застават зад официалнота научно становище изразено изключително ясно от IPCC (зад четвъртия доклад на IPCC седят десетки хиляди учени занимаващи се с климатология), а Абдусаматов е самичък, той даже и не се занимава с климатология. Прочее. Доказано е, че изменението на слънчевата радиация от неговите 11 годишни цикли е под 0.5%, което е крайно недостатъчно да обясни факта че от последните 160 години 9 от 10те най-топли са последните 10 години и т.н. А БеТи мисля че говори за циклите на Миланкович http://en.wikipedia.org/wiki/Milankovitch_cycles обаче според тях следващите 50 000 години няма да има застудяване.
33
0
 
0
 
! Отговори
Seeker преди 16 години
26% - имат собствен компютър в БГ. Това което си написила е долу-горе верно. По точно знае само Другия.
32
0
 
0
 
! Отговори
БеТи преди 16 години
Точно така , съгласна съм с номер 29!Като не ти изнася се махай! Тук всеки свободно може да пише и да допълва темата - така ще научим нещо ! Аз например това , което съм написала в началото съм го писала заради Вас , за да може всеки да си каже мнението и ако някой знае още по въпроса и той да допълни!А всеки знае , че в Интернет влизат страшно много хора!