Бил Гейтс обяви смъртта на стационарния телефон

Президентът на Майкрософт прогнозира, че скоро комуникациите ще се основават единствено на софтуерни продукти и на преноса на данни през интернет
18 окт 2007 17:33,
33
Бил Гейтс обяви смъртта на стационарния телефон
Гейтс буквално уби телефона. Снимка: БГНЕС

Бил Гейтс подписа окончателно смъртната присъда на стационарния телефон.

Палачът на традиционното средство за комуникация не е някой друг, а интернет.

По време на форум в Сан Франциско, президентът на Майкрософт направи прогнозата, че скоро комуникациите ще се основават единствено на софтуерни продукти и на преноса на данни през интернет.

Кабелите остават окончателно в историята. Гейтс счита, че шансове да оцелеят имат единствено мобилните телефони, разполагащи с интернет връзка.

„Когато след десет години видим стационарни телефони по филмите, ще казваме: А да, едно време използвахме неща, които изглеждаха по този начин“, пошегува се шефът на Майкрософт по време на официалното представяне на Office Communication Server 2007.

Мултимилиардерът каза, че е убеден, че в бъдеще комуникациите ще се извършват единствено през интернет.

Според неговия анализ, така ще бъде поне в сферата на бизнеса, където все повече управители и директори предпочитат VOIP-системите или телефонията през интернет пред стационарните телефони с оглед редуцирането на разходите.

„Сборът от програми, които предлагам днес, между които и Office Communication Server 2007, обединяват в едно комуникацията пo e-mail, телефон и чат-програмите, които до този момент функционираха поотделно. Юзърът е в състояние например да отвори Outlook, да види дали лицето, с което иска да влезе в контакт, е на линия и да избере дали да говори с него през интернет, да му пусне mail, да почати с него или евентуално да започне видеоконференция с него или с други потребители“, заяви той.

Според Гейтс, новата комуникационна платформа „позволява да се намалят разходите и да се трансформира начина на работа на служителите в една фирма и техните връзки с клиентите“.

В допълнение, Гейтс направи оценката, че ползата за предприятията, които инсталират новия софтуер, ще бъде пет пъти по-голяма от разходите за въвеждането му в експлоатация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Val преди 16 години
(за#13) Страх те е да не те изхвърлят от бтк ли. По тъпо изказване не бях виждал........ КРАЯТ НА БТК ИДВА И ТОВА Е ФАКТ!!! само бабичките по селата ги поддаржат но и това няма да трае дълго... според мен и мобилните оператори триабва да се замислят сериозно, защото ж тая държава не живеят само балъци....
13
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 16 години
Каквото и да говорим за момента гласа по Интернет е все още не до там сигурен начин за предване, докато по медния проводник по шахтите на 'бТК' за сега си остава най евтиния вариант, сеща ли с енякой какво стана скоро със Skype нямаше я 2 дена, някакъв сифтеурен бъг, да това е по добрия вариант и евтин през нета, но по труден за настройване и инсталирване в момента защото малко го разбират как трябва една такава комуникация да стане сигурна особено през софтуерен телефон както спомена милардера по горе.
12
0
 
0
 
! Отговори
Svetla преди 16 години
Ne naprazno ima tolkova pari, znachi ima i akal
11
0
 
0
 
! Отговори
Svetla преди 16 години
Ne naprazno ima tolkova pari, znachi ima i akal
10
0
 
0
 
! Отговори
Krasi преди 16 години
Аз го разбрах още преди 3 години и отдавна не правя богато мошеническото БТК!!! Аплодисменти за номер 7(анонимен)-съгласна съм смнението МУ(или Я) и се радвам на точното определение!!! А на номер 3 заявявам да си купи карта на Globul с 500-те безплатни минути(Там може да се говори безплатно дори с 2 телефона в цивилизованата западна Европа,или по света)
9
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 16 години
Човекът говори за USA, тук нещата ще дойдат след 10 години. През началото на деситилетието гледахме на плазмите и течнокристалните телевизори като на някаква невероятно скъпа покупка, вече са масови и у нас. DVD-тата дойдоха със закъснение, кабелната телевизия, GSM-ите, Blue-Ray ще дойде със закъснение... Това е нормално. В USA прекратиха излъчването на аналогов сигнал за телевизиите. Кога ще се случи това у нас?
8
0
 
0
 
! Отговори
LORENA преди 16 години
отдавна,но има бг села,в които и след 10 год.няма да имат старионарни телефони:)USA ще могат да си снимат историческите филми тук.
7
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Ехее,аз откога съм обявила смърт на стационарния/домашееен! От 2 години! Браво на Гейтс,прозрял е истината! БТК само дои ли дои балъците с по 13 лв. месечна такса! Кожодери! И за какво?! За "поддържане" на съоръженията!??? Смешници! Изключвайте ги,стига сте наливали пари в чужди портмонета!!!
6
0
 
1
 
! Отговори
дасд преди 16 години
нямало да има кабели. а интернета от къде ще минава - ако ще и през мобилните пак станциите им са вързани с кабели. кабела скоро няма да умре
5
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 16 години
Бил Гей тс каза и още нещо преди време - 640 KB оперативна памет би следвало да са достатъчни на всички.
4
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
За кво ви е компютър, има VoIP устройства които работят автономно - само жица (или без жица) с интернет и готово.
3
0
 
1
 
! Отговори
СС преди 16 години
За да стане това във всеки дом където сега има телефон трябва има компютър. Дали е възможно. Все пак един телефон може да се купи за 10 лв. Има ли такива компютри?
2
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 16 години
Ще отидат там, където отидоха телеграмите. Пак ще има апарати с кабели, идеята е че телефонията ще се пренася по друг начин.
1
0
 
2
 
! Отговори
k преди 16 години
Ай сиктир. Искам си телефонче и толкова. Нема нито глиста нито уиндоус, аре да *бе мамата.