Майкрософт прие изискванията на ЕК

Европейската комисия съобщи, че американският компютърен гигант Майкрософт е приел изискванията й за по-добър обмен на техническата информация с конкурентите
22 окт 2007 16:07,
3
Майкрософт прие изискванията на ЕК
Майкрософт и занапред трябва да се съобразява с изискванията на ЕК. Снимка: АП
Европейската комисия съобщи, че американският компютърен гигант Майкрософт е приел изискванията й за по-добър обмен на техническата информация с конкурентите, предаде АФП.

През 2004 г. Брюксел осъди Майкрософт за злоупотреба с водещата си позиция. Тази присъда беше потвърдена в основни линии от Европейския съд в Люксембург.

Майкрософт приема, че авторите на безплатен софтуер трябва да имат и достъп до техническата документация, която е необходима за развитието на конкурентен на Windows софтуер, обясни ЕК в комюнике.

Гигантът намали сумата, която искаше в замяна, както и правата за използване на патенти на световно ниво.

Комисията заяви, че желае да вземе „възможно най-бързо“ решение за ежедневните глоби, които беше наложила на Майкрософт заради неизпълнението на присъдата от 2004 г.

Но предупреди групата, че може да й бъдат наложени нови глоби, ако в бъдеще продължи да нарушава нейните изисквания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Айде стига, бе , човекът си го е измислил самичък и сега - дай на конкурентите наготово - те що не си измислят сами собствен софтуер, а?
1
2
 
1
 
! Отговори
Емо преди 16 години
Евала че поне в Европа са останали идиалисти и не ги засяга натиск от някаква си корпорация и могат да вземат адекватни решения. Тея *** от Майкрософт тук и там си правеха простотиите ама в Европа не става момчета!