Blog.bg чукна две!

Най -големият български Блог-сайт навърши 2 години
6 фев 2008 12:46,
Blog.bg чукна две!
Снимка: Blog.bg

Ето че дойде време и Blog.bg да отпразнува своя рожден ден. 

Дали все още има хора които се питат какво е блог? Може ли да се даде точно определение за блога?

Според авторите на сайта, това е преди всичко онлайн дневник, сайт с последните новини, колекция от линкове. Блогът съдържа лични мисли или бележки.

Днес да имаш собствен блог е модерно, престижно, лично. В него можеш да общуваш със сродни души или просто да пишеш, за да четеш себе си. Все по – популярно става писането на постинги, защото е лесно, защото няма редакционна намеса и защото можеш да получиш обратна връзка от хиляди блогъри.

За 2 години сайтът успя да събере 7 000 блога и над 112 000 постинга. Най – коментираните теми отразяват истинския пулс на всекидневието ни , който много често е твърде различен от официалната позиция в медиите.

Противно на очакванията, сайтът не успя да придобие политическа окраска или да се комерсиализира, а остана място за свободно общуване, отворено пространство за приятели и съмишленици.

Това го прави интересен за четене, а в Dnes.bg , сайтът има своето запазено място. Най – интересните и най – обсъжданите теми от блога понякога се превръщат в топ новините от деня. Пътеписите от отдалечени кътчета на земята , придружени със снимки или видео също ни помагат да разнообразяваме деня си.

Сайтът често привлича и млади автори, които трудно могат да си позволят излизането на пазара, отпечатването на книга или публикация в скъпо издание. Обратната връзка от многохилядната аудитория в блог понякога се оказва много по – ценна и полезна за тях.

Всъщност, да имаш блог е лесно, регистрацията става бързо и след броени минути, всеки който пожелае има своето лично пространство в интернет, своята визитна картичка в глобалната мрежа. От тук нататък всеки сам решава какво да прави с нея.

Тук е мястото да споменем, че за втория си рожден ден Blog.bg се сдоби и с нов редакционен екип! Той обещава на всички блогъри да бъде все така открит, безпристрастен и непредубеден към споделените им мисли и впечатления, които превръщат Blog.bg в оригинална и модерна медиа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание