Наш космолог: Няма нищо страшно, ако сме под контрола на Бог

Ст.н.с. в БАН твърди че на Луната има живот, и че извънземните ще ни помагат
12 мар 2008 09:39,
119
Наш космолог: Няма нищо страшно, ако сме под контрола на Бог
Снимка: ufo

Ние досега вярваме в Господ, а сега трябва да го видим. Категорично не съм съгласен с тезата, че те са дошли да подчиняват и колонизират, както се пропагандира непрекъснато.

И не смятам, че тази среща трябва да се отлага, защото в крайна сметка цялата еволюция на човечеството е подчинена на антагонизъм, тоест висш подчинява нисш. Така че ние трябва да сме готови и нас да ни подчинят или поне да ни помогнат.

Това заяви ст.н.с., заместник-директор на Института по космически изследвания в БАН Лъчезар Филипов.

От 10 години се знае, че при стъпването си на Луната американските астронавти са видели съоръжения и останки от конструкции и вероятно са били „видени“, коментира ученият.

Сблъсък не е имало, но става въпрос за цивилизация, която е много по-висша от земната, щом преодолява разстоянията на Вселената.

Не може да тръгнеш във Вселената да се разселваш – да правиш наука и цивилизация, и да се стремиш да подчиняваш. Ние сме свикнали с кръста и меча да правим цивилизация, но не смятам, че този манталитет е достоен за вселенския разум, споделя Филипов.

САЩ са разполагали с 4 готови мисии за изследване на Луната след 1969 г., но внезапно са отложили програмата си с близо 50 години, за 2015-2020 г., за да „се избегне срещата“.

На въпрос за какъв разум става дума Филипов обясни, че ако човечеството реши да отиде до една от най-близките звезди, трябва да лети 300-400 години. Очевидно е, че щом тази чужда цивилизация е способна да прелети тези разстояния, значи има технология, която доближава скоростта на светлината или я надвишава.

Ученият смята, че хипотезата за бази на обратната страна на Луната, която е невидима за нас, е много вероятна, тъй като условията на Луната са много удобни поради ниската гравитация и „всяко разумно същество би ги използвало“.

Според него полетът до Луната и в момента е осъществим, а максимално се забавя осъществяването му. Говори се за сонди до Марс, до Юпитер, Нептун, поставят се неестествени цели. Това са много по-големи ресурси, отколкото отиването до Луната.

Защо се заобикаля тя? За да се отложи тази среща, твърди Филипов. Истината е крита нарочно, за да се спести шока на човечеството.

Ако докажем, че сме цивилизация, която можем да решаваме планетарните си проблеми и да сведем до минимум антагонизма си, а не сме враждебно настроени, те ще ни помогнат, заявява ученият.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
моля ви ПРОЧЕТЕТЕ КОМЕНТАР 21 И СПРЕТЕ С ГЛУПОСТИТЕ КОИТО ПИШЕТЕ................БРАВО НА 21;)
97
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
човека е много в час с нещата,никак не е луд....това че има ограничени хора не е проблем за развитието на Вселенксия разум
96
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Този човек - секретаря на МККИ към Минис. съвет и Директор на ИКИ за пореден път доказва, че има лек проблем. Доказвам го непосредственно:"Наш космолог: Няма нищо страшно, ако сме под контрола на Бог"Какъв контрол бе джанъм? Това да не ти е казарма или Биг Брадър.Бог е нещо, което се чуства и е свързано с най-висшите човешки добродетели. Той да не е началник? Не се в час, мой човек."Ние досега вярваме в Господ, а сега трябва да го видим. "???????Категорично не съм съгласен с тезата, че те са дошли да подчиняват и колонизират, както се пропагандира непрекъснато."И не смятам, че тази среща трябва да се отлага, защото в крайна сметка цялата еволюция на човечеството е подчинена на антагонизъм, тоест висш подчинява нисш."Антагонизъм имаше между пролетариата и интелигенцията. Сега "капиталистите" са изградили много демократични общества. "Така че ние трябва да сме готови и нас да ни подчинят или поне да ни помогнат."????? да сме готови да ни подчинят???да ни помогнат???- с какво точно сме закъсали?От 10 години се знае, че при стъпването си на Луната американските астронавти са видели съоръжения и останки от конструкции и вероятно са били видени, коментира ученият.Сблъсък не е имало, но става въпрос за цивилизация, която е много по-висша от земната, щом преодолява разстоянията на Вселената.САЩ са разполагали с 4 готови мисии за изследване на Луната след 1969 г., но внезапно са отложили програмата си с близо 50 години, за 2015-2020 г., за да се избегне срещата.Брей тези американци виждат ш бъдещето. Защо 50, а не 100 например? Как пък го пресметнаха и на какъв език се уговориха с извънземните?Ученият смята, че хипотезата за бази на обратната страна на "Говори се за сонди до Марс, до Юпитер, Нептун, поставят се неестествени цели. Това са много по-големи ресурси, отколкото отиването до Луната."Ами на луната има само пясък. "Защо се заобикаля тя? За да се отложи тази среща, твърди Филипов. Истината е крита нарочно, за да се спести шока на човечеството."Е, човечеството е преживяло какво ли не, та сега ще го е страх от извънземни.И накрая не ти ли мина през главата, че ако са много развити - просто нямат нужда от нас. Заключение: Филипов стига си говорил глупости. Колкото и да си висш - все пак хората имат глави на раменете - не го забравяй.
95
0
 
0
 
! Отговори
ori преди 16 години
А някого от вас да е чувал за обяснението на Православната Църква, което съвпада с това на д-р Вали и д-р Хайнек. Препоръчвам ви книгите: "Христос и духовете на земята" на Димитър Митев и "Православието и религията на бъдещето" на иеромонах Серафим Роуз. Там много добре е обяснена нематериалната природа на феномена НЛО, каквото е и заключението на двамата гореспоменато от проекта "Синя книга". Не се поддавайте на най-голямата лъжа на нашето съвремие! Още повече, че един истински физик професионалист не може да се съгласи с изказването на г-н Филипов. НЛО е феномен, който предизвиква психологически нарушения на личността и оставя трайни следи в нормалното поведение.
94
0
 
0
 
! Отговори
Ден преди 16 години
Колкото по-рано всеки се прибере при семейството си,толкова по-малко агония ще има,но това зависи от разумът ни.Нищо не може да се слее в едно,те винаги ще се привличат,но и отблъскват,а това е цялото.В светлината се раждат повечето истини,но тя без другите не би я имало.
93
0
 
0
 
! Отговори
Frodo преди 16 години
Да скриеш бази на обратната страна на Луната е все едно да се скриеш в сянката си. ... ха-ха-хаСлучаят е пределно ясен - човекът има проблеми с най-горната част на тялото си. Жалко!
92
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Имам предвид, че за развита цивилизация, нашите технически постижения сигурно им изглеждат, както на нас първото оръдие на труда...Всъщност за мен човечеството много отдавна е спряло да се развива. Трябва да се наблегне върху съвсем други постижения в личен и духовен и физичен аспект.
91
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
тоя учен знае ли какво говори?поредния луд!Някой знае ли,коя е най близката звезда!На 4 милиарда километра ли св. години ли?кви извънземни,сигурно за семейството си говори,*** му с ***!
90
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
И защо аджеба да е нереално да има разумен живот? Кое те наведе на мисълта, че може да има живот, но не и разумен. Това, че сме засекли остатъчни сигнали от големия взрив не значи, че подслушваме цялата вселена със свръх технологиите си. В момента с радио комплексите по цял свят се чува сигурно едноцифрен процент и то от ограничено разстояние на космоса. да не говорим за визуалното наблюдение. По-малко от процент. Не се надъхвайте от "великите постижения" на астрономията. Това е стара, но тепърва развиваща се наука, която ще жъне успехи. В момента имаме теорията, която се обновява всеки ден. бедна ми е фантазията колко открития следват, които ще преобърнат всички представи на малката населена от скоро (в космически план) Земя. Айде да погледнем малко далеко от носа си.
89
0
 
0
 
! Отговори
i преди 16 години
zna4i radio signalite s dvijdat s dosta bavna skorost i mislq 4e vse o6te ne sa napusnali slun4evata sistema....puk i vuzmojno e izvunzemnite da komunicirat telepati4no za kakvo im e radio ili televiziq
88
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
жалко ,че не си хванал смисъла... Не говоря точно за телевизор.. Имах предвид какъвто и да е уред- примерно миялна машина или телефон или квото се сетиш.. Уред който да излъчва електромагнитен импулс.. Дори ръчен елекронен часовник излъчва инпулси... Всяка енергия излъчва такива, дори звездите и галактиките, но учените знаят как да разберат дали сигнала е от звезда ,пулсар, черна дупка или е от технически уред... Но такива инпулси в космоса няма.. освен нашите ,които излъчваме от Земята.. Ако на Марс имаш телевизор и сателит ще уловиш Земна телевизия въпреки ,че не е насочена към Марс а просто си излъчва за хората на Земята...
87
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
вижте забранения град, хълм, ограден от вода, мислите не се знае от науката, всяко ново е осъзнато древно
86
0
 
0
 
! Отговори
adi преди 16 години
ima edna kniga,"Nay-golemite zagadki na minaloto"ot Vladimir Babanin,pro4etete q 4ovekat e napisal mnogo interesni ne6ta
85
0
 
0
 
! Отговори
barbol преди 16 години
Абре 79, защо си мислиш, че развита цивилизация означава телевизор и микровълнова печка. Трябва де си пълен за да мислиш, че това са свръхвъзможностите на едно развитие.
84
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
господ не може сляпа енергия да е, а и енергия много хора могат да произвеждат, едната дава радост на сърцето другата те прави безрадостен, китайците приемат че императора е син небето ако може да накара слънцето да се усмихне
83
0
 
0
 
! Отговори
Сашо преди 16 години
No 69, направо се просълзих от смях. Евалла.
82
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Лъчезареее, Лъчезаре, оди да се облъчиш в Козлодуй и после се настанявай доброволно на 4-ти км.
81
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
По въпросът за Бог... Да Бог наистина съществува! И този бог се нарича ЕНЕРГИЯ. Тя е навсякъде около нас. Топлинна, електрическа, механична, ядрена... И не религията е свързана с Бог, а науката. Що се отнася до извънземните и луната. Незнам дали съществуват, не съм ги виждал, но не отричам, че е възможно. Но на Луната едва ли има извънземни. По-скоро съветски балистични ракети и други военни и наблюдателни съоръжения. Пляскаш един ядрен реактор с обогатяване на урана 96% (примерно) и ето ти 30-40 години енергия...
80
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
вероятност да има живот на други планета има и то немалка. Вероятността обаче да има високотехнологични същества е много малка. От години се изследват всички сигнали от космоса. Засега нищо.
79
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ето ви най-простия факт.. Ако някога извънземна цивилизация е успяла да направи телевизор или радио или микровълнова печка или телефон, то ние щяхме да го засечем този сигнал... Земята в момента бълва безпричинно Космоса със всеки елекрически уред във всеки дом електо импулсни сигнали ,които могат да бъдат засечени и с не толкова сложни уреди... Но всичко засечено във вселената е само от нас излъчено... Космоса е тих и няма такива сигнали... Засякохме сигнали излъчени от големия взрив от преди 13 милярда и 700милиона години.. Ако разумен вид е пуснало някога, само за проба един път някакъв уред ние щяхме да го засечем... Но уви космоса мълчи и няма нищо.. Така ,че толкова за извънземните.. А живот може да има и на други планети, съгласен съм но не и във интелигентната и разумна човешка форма.. Все пак Земята е като оазис за различни видове живот.. За последните 3 милярда години на Земята са се появявали и изчезвали милиарди видове организми и растения но само един вид се е развил достатъчно и това е човека.. Така ,че шанса за живот на друга планета изглежда напълно реален, но шанса за развита цивилизация е минимален .. Пък камо ли ако съществува да се крие.. Напротив това би било най-голямата им откритие .. Себеподобен-умен и осъзнаващ вид а не пчели и ***...