Наш космолог: Няма нищо страшно, ако сме под контрола на Бог

Ст.н.с. в БАН твърди че на Луната има живот, и че извънземните ще ни помагат
12 мар 2008 09:39,
119
Наш космолог: Няма нищо страшно, ако сме под контрола на Бог
Снимка: ufo

Ние досега вярваме в Господ, а сега трябва да го видим. Категорично не съм съгласен с тезата, че те са дошли да подчиняват и колонизират, както се пропагандира непрекъснато.

И не смятам, че тази среща трябва да се отлага, защото в крайна сметка цялата еволюция на човечеството е подчинена на антагонизъм, тоест висш подчинява нисш. Така че ние трябва да сме готови и нас да ни подчинят или поне да ни помогнат.

Това заяви ст.н.с., заместник-директор на Института по космически изследвания в БАН Лъчезар Филипов.

От 10 години се знае, че при стъпването си на Луната американските астронавти са видели съоръжения и останки от конструкции и вероятно са били „видени“, коментира ученият.

Сблъсък не е имало, но става въпрос за цивилизация, която е много по-висша от земната, щом преодолява разстоянията на Вселената.

Не може да тръгнеш във Вселената да се разселваш – да правиш наука и цивилизация, и да се стремиш да подчиняваш. Ние сме свикнали с кръста и меча да правим цивилизация, но не смятам, че този манталитет е достоен за вселенския разум, споделя Филипов.

САЩ са разполагали с 4 готови мисии за изследване на Луната след 1969 г., но внезапно са отложили програмата си с близо 50 години, за 2015-2020 г., за да „се избегне срещата“.

На въпрос за какъв разум става дума Филипов обясни, че ако човечеството реши да отиде до една от най-близките звезди, трябва да лети 300-400 години. Очевидно е, че щом тази чужда цивилизация е способна да прелети тези разстояния, значи има технология, която доближава скоростта на светлината или я надвишава.

Ученият смята, че хипотезата за бази на обратната страна на Луната, която е невидима за нас, е много вероятна, тъй като условията на Луната са много удобни поради ниската гравитация и „всяко разумно същество би ги използвало“.

Според него полетът до Луната и в момента е осъществим, а максимално се забавя осъществяването му. Говори се за сонди до Марс, до Юпитер, Нептун, поставят се неестествени цели. Това са много по-големи ресурси, отколкото отиването до Луната.

Защо се заобикаля тя? За да се отложи тази среща, твърди Филипов. Истината е крита нарочно, за да се спести шока на човечеството.

Ако докажем, че сме цивилизация, която можем да решаваме планетарните си проблеми и да сведем до минимум антагонизма си, а не сме враждебно настроени, те ще ни помогнат, заявява ученият.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Добре бе пич ти като се чудиш защо сме толкова категорични... Ти защо пък си категоричен ,че има извънземни при положение ,че и 20 и 27 ти дават толкова много факти ,че не съществуват... А ти не си дал НИТО един факт и говориш ей така на изуст... Докажи ,че съществуват с факт.. А ако те съществуваха според мен не биха се крили от нас.. Когато Кортес вижда индианците не се крие а даже с шепа конквестадори ги изтребва и превзема столицата на Ацтеките в новооткритата Америка.. А твоите извънземни се криели на Луната и Американците ги е страх да отидат да ги видят... И сега на никого не казват ,че извън-земни има!!! Това е такава тъпня ,че просто нямам думи.. И още нещо Китай от 1 година имат спътник-картограф в Лунна орбита ,които прави подробна карта на Луната щото Китай ще правят подкуполна база там.. Япония също има такъв сателит-картограф и тя подготвя база там както и Русия... Е как никой от тях не видя извънземни а ти вярваш в тях? Или те гони и тебе параноята за световната конспирация , и всички държави крият факти за наличието на извънземни... Що да го крият? Тъпо е.. Така ,че борави с факти а не с празни приказки...
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
не отъждествявам велик разум и Господ, разум без чуства може да има и машина, и вярата е начин на живот и богоподобно мислене, не пречи на научни търсения, но без етика човек не е човек
36
0
 
0
 
! Отговори
бейби12 преди 16 години
Чудно ми е че има толкова хора които още вярват, че ние хората сме произлезли от маймуните, работа работа и хоп *** човек. Аз пък вярвам че ние хората се превръщаме на маймуни. Който е прочел нещо по тази тема не би се изказал така за човека, а би се замислил за пирамидите, за огнената колесница на свети Илия, за древните цивилизации и седемте чудеса4 но изтинските а не измислени. Защо до преди 100-120 години нямаше почти никаква техника и изведнъж катъв бум. Затова преди да пишете глупости за хората от БАН прочетете нещо, имате Интернет.
35
0
 
0
 
! Отговори
астроном преди 16 години
Вероятността да няма извънземни форми на живот е малка. Съществуват ли в такава близост до нас е отделен въпрос, ако да, кой би могъл да скрие това? Тази теза ми се струва малко вероятна.
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Приятелю, ти може да си произлязъл от ***, но аз съм сигурна , че от работата се гърбавее а не се хубавее! Така че, съм категорична - не сме произлезли от маймуните! Тогава откъде се взехме толкова знаещи и лоши?
33
0
 
0
 
! Отговори
MayDaY преди 16 години
Пич всеки има право на мнение... Само, че не знам кои са конете с капаци и кои са учените.... Има много факти и доказателства сочещи за наличието на извънземен живот. Само, че на някои не им отърва да признае истината, защото просто ще настане такава масова истерия и психоза, каквато и Стивън Кинг няма да може да опише. Пирамидите как ще ги обясни светата наука? В момента с най-модерните технологии няма как да бъдат построени в този вид. Или едно време египтянчетата с помощтта на въже, плюнки и кал са местили и извайвали каменни блокове по няколко тона? Поразровете се малко в нета ще намерите доста любопитни неща, които най-малкото ще ви накрат да си зададете няколко въпроса, на които няма официален отговор. Официалната версия винаги е "Неизяснен случай" . Нищо, че губернатори, налалници на полиция, сенатори, учени, генерали са свидетелствали .... това няма никакво значение. Никакво значение...Защото по новините казват друго ;)
32
0
 
0
 
! Отговори
Ardan преди 16 години
Да си мислим,че сме единствените във Вселената е точно толкова глупаво и абсурдно,колкото вярването преди векове,че Земята е плоска! Но толкова са ни умствените способности засега (поне на повечето от хората). Фактът,че други цивилизации не осъществяват масов контакт с нас,нищо не означава.Или по-скоро означава,че ни преценяват като недорасли за подобна стъпка. Защото ползването на Интернет не е гаранция за много висш интелект,както става видно дори само от форума на Dnes.bg
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ти се разходи до лудницата...много си умен и велик..като си толкова отворен КАК ще коментираш рисунките в пещерите в Южна Америка? Нещо да кажеш за наследството на инките?...Сигурно не си чувал за тях !!!!!
30
0
 
0
 
! Отговори
Марто преди 16 години
Ей, като чета повечето изказвания тук, тъжно ми става за тая държава ... Когато народът не вижда по-далеч от носа си, тежко й! За да си толкова категоричен, че извънземни няма, трябва наистина да си стопроцентов ***. Както казва MayDay "Щом не го е казала Ани Салич по БТВ Новините значи не е вярно ..." Или, едно време, по комуниза, имаше един виц: "Ще има ли земетресение? Отговор: Няма да има - от партийния комитет казаха, че няма да има ..." :-)))Наистина пичове - за да бъде толкова категоричен човек, колкото са повечето хора тук, трябва наистина да е пълен ***! Да ме прощавате ...
29
0
 
0
 
! Отговори
стартрек преди 16 години
Срам и позор за вас,че се изказвате така категорично!Откъде например знаете,че е студено на полюсите,да не би да сте ходили там?
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Защо пишеш глупости....всички знаем,че не сме произлезли от ***...знаем,че има посещения на Земята от представители на други планети...въпрос на време е срещата да се осъществи.При това промените на Земята може би ще ги накарат да се покажат и по-рано, за да ни помогнат да се справим с тях.Аз не мисля , че те са враждебно настроени..ако бяха, досега да са ни затрили с възможностите , които имат.Така че, признайте пред себе си , че ученият е прав!
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
марш в лудницата. Прочети коментар 20 .. Ще ти добавя само ,че човешкия мозък е вярвал винаги ,че има велик разум- самия факт за това е религията и още в древноста езическите вярвания.. Но науката доказва точно обратното.. Та Галилей точно това е направил доказал е ,че не някакъв великан или слон държи на плещите си плоската земя а ,че това са законите на вселената и Земята е кръгла и се върти около Слънцето... Науката доказва ,че такова животно ИЗВЪНЗЕМНИ няма! А що се крият от нас на Луната пък е най-смешната теория .. и накрая няколко факта- Единствените хора ,които никога не са виждали извънземни са Астролозите ,които от 200 години с телескопи от обсерватории по цял ден гледат космоса.. Но баба ти Величка си говори всеки ден с извънземни и ти гадае бъдещето с тяхна помощ.. Ми пораснете малко... И как така всички знаем какво крият Американците а те самите не го знаят а? Да не е като приказката - аз да кажа ,че съм ти е..л сестрата , пък ти обяснявай после ,че нямаш сестра... Говорете с факти а не с халюцинации и сънища..
26
0
 
0
 
! Отговори
tiderebel преди 16 години
Ne viarvam Lychko Filipov da e kazal chak takiva idioshtini, dori i da e bil pian kato motika.
25
0
 
0
 
! Отговори
Ментал Дизордеров преди 16 години
Абе много ми е чудно тия извънземни кво правят толко време на тъмната страна на луната? Умрели са от скука и само кокалите ще им намерят. Само аз оцелях *** ама сам под прикритие. Дойдох до тук с космическата ми платноходка. Едното гребло се развали по средата на пъртя ама го оправих. Ае и нека силата бъде с вас
24
0
 
0
 
! Отговори
шмулю преди 16 години
Абе дали пък Юхновски заради това потресающо научно откритие да подава оставка???
23
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 16 години
Battlestar Galactica, yeah
22
0
 
0
 
! Отговори
Доктор Ментал Дизорд преди 16 години
Еееей кой му скри хапчетата на професора. Я веднага му дайде двойна доза, че пак изгуби козите
21
0
 
0
 
! Отговори
MayDaY преди 16 години
И кво вие не вярвате, че има извън земни? Смятате, че човечеството е най-висшия разум във вселената? Щом не го е казала Ани Салич по БТВ Новините значи не е вярно? Или щом не е излязъл чичко ви Буш да се ръкува и да се прегърне с извънземно пред камерите - значи такива неща не съществуват...Ама никой от вас няма да се замисли, защо аджеба 50 години никой не кацна повече на Луната? А какво има в пустинята Розуел? Не твърдя нищо... но повечето хора тук са коне с капаци и промити мозъци, които като хищници нападат хората, които мислят различно... Професора бил пиян, луд и не знам си къф... защо? Защото е казал нещо, което коренно се различава от "Официалната доктрина" или версия, или както искате го наричайте... 99% от хората ще повярват в извънземните ако ги видят на пряко включване от летище София как слизат на червен килим и се ръкуват със Сергей Станишев хахахах. И пак ще има такива, които няма да вярват, защото човешкия мозък е твърде ограничен и егоистичен, за да допусне, че има друг разум, камоли по-велик..... Стойте си с капаците и осмивайте хората, които се осмеляват да мислят и говорят различно... Но Галилео Галилей също е бил обявен за вещер и луд, когато е обявил Земята за кръгла.... Светата Инквизиция никога не е спирала дами и господа, просто малко се е поприкрила ;)Айде със здраве :)
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Е това нещо е някаква сташна глупост.. И тоя човек е учен!! от БАН !! Професоре ,за да не си блъскате мозъка ще ви кажа нещо , Луната не е желан обект на посещение защото там няма нищо.. Луната от 40 години е картографирана до последната дупка.. Луноходи са я изорали но там няма нито вода ,слаба гравитация,никакви ресурси там няма абсолютно нищо... А Марс е вероятен оазис и място където можем да живеем един ден, там има ледници-които като се разтопят и ще има вода.. Освен това интерес представлява и дали някога Марс е бил населен търсят се фосили .. А и Марс има природни богатства, гравитация и възможност с нея да задържи атмосвера ,което на Луната е невъзможно... - просто е несравнима разликата .. Все едно да се чудите що хората не отишли на северния полюс да завземат земя а търсили Америка!!! Ми много е тъпо професоре... А ако има извънземни нямам представа защо ще се крият и то на Луната? Все едно ние човечеството да откриеме стада от коне на Марс и да се крием на Юпитер от тях!!! Тъпо е професоре.. А и ако дори ена разумна цивилизация ,някога бе съществувала то ние щяхме да засечеме поне някакъв сигнал... Земята бълва милиярди сигнали ние сме като маяк ,който постоянно излъчва .. Дори телевизора ни излъчва ,микровълновата ни печка излъчва ,телефоните ни и мн. други неща .. Да не би извънземните да са пропуснали този стадий и от магаретата са литнали със светлинна скорост и не ползват електроника? Ние в момента засичаме останките от големия взрив случил се преди 13 милярда години но радио-сигнал от електронен или електрически уред във вселената освен нашите няма... тоест най-вероятно сме си сам самички.. А пък да изкарате извънземните Бог !! Направо ме разбихте...
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
парадокса е че учените които се опитжат да докажат че няма извънземи или господ постигат точно обратното и стават наи-големите вярващи, а тва че не сте ги виждали не значи че ги няма. Човека се е светнал, вие не сте...