Вестник без хартия – новата рожба на Мърдок

Изданието ще предложи на своите читатели и видеоматериали
Обновена: 13 яну 2011 16:26 | 13 яну 2011 16:25,
19
Вестник без хартия – новата рожба на Мърдок
Снимка: Dnes.bg

Хартията вече е изцяло ненужна - първият в света iPad вестник ще се появи още този месец в САЩ, съобщава Асошиейтед прес.

Официално съобщение за дигиталното издание, собственост на News Corp., ще бъде отправено в Музея на съвременното изкуство в Сан Франциско на 19 януари.

На събитието ще присъстват главният изпълнителен директор на  Apple Стив Джобс и главният изпълнителен директор на News Corp. Рупърт Мърдок.

Вестникът ще излиза веднъж дневно. Основен фокус ще бъдат новините от национално значение, като ще се търси комбинация между таблоидни и сериозни публикации.

За да бъде гарантирано качеството на иновационния продукт, Рупърт Мърдок е наел екип от професионалисти от медии като Page Six, AOL, ABC News и The New Yorker. 

Изданието ще предложи на своите читатели и видеоматериали. 

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: медиитеМърдоквестници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
31
 
! Отговори
az sum преди 13 години
раждането на една медия НЕ води до смъртта на друга.Старите медии продължават
17
0
 
35
 
! Отговори
демокранта преди 13 години
освен това става и за бърсане на задни части, като закъсаш, можеш да го постелеш като покривка и да мааш хлаб, домати и камчия отгоре, може да го постелеш на пода да не се цапа, когато боядисваш стените, можеш да си направиш шапка, корабче, ветрило, може да го налепиш по прозорците вместо щори..... и ако някой се сети още нещо.... да допълни моля!
16
0
 
31
 
! Отговори
Idiot преди 13 години
Мърдата си мисли, че открил Америка......да ама не...и сега има весници без хартия - целият нет, но хартиените пак се произвеждат, защото още дълго ще има хора, които няма да могат да използват електронните...Поредната смешка...Да се пробва след 50 години отново!
15
0
 
32
 
! Отговори
Alo Alo преди 13 години
Когато 50% от вестниците станат дигитални,ще се спре да се секат горите и да се унищожава джунглата за подобни цели! Сони пуснаха дигиталната хартия преди 1-2 години,но все още евро-американците не са я приели като реалност или просто върпос на интереси!Много хора ще си загубят работата,ще се открият нови но няма да рекомпенсират загубите,какво ще се случи с печатниците,какво е бъдещето на този отрасъл,дори консвервите ще говорят колко дена остава до срока на годност и от там нататък накъде?
14
2
 
36
 
! Отговори
888 преди 13 години
Абе тоз Мърдок тръгнал да открива топлата вода...Аз чета безхартиен вестник на Kindle си от доста време. Просто ползвам програмката 'Calibre', която чете RSS емисиите на който и да е online вестник и ги конвертира на ел. книга, която после си я чета. И всичко това безплатно.Освен това, нека Мърдок ми обясни по какъв начин това ще е различно от новинарските сайтове които вече мога да чета чрез ipad?
13
1
 
37
 
! Отговори
jobs преди 13 години
скоро няма как нещо да го замени, но в по-далечно бъдеще се съмнявам. когато 20- годишните днес станат бабички, вестниците отдавна ще са в историята. освен чудовищното разхищение на материали, скъп производствен процес и доставка до крайния клиент, неактуалност на информацията и т.н. в крайна сметка вестници ще има, но не на хартия
12
2
 
35
 
! Отговори
даааа бе преди 13 години
Вестници винаги ще има! Това, че всички вие които пишете тук имате интернет и възможност да се информирате, не означава че милионите бабички по света могат да седнат и да разъкат информационните сайтове! Вестника винаги е стигал до по-голяма аудитория и е бил по-достъпен... и скоро няма как нещо да го замени!
11
0
 
36
 
! Отговори
Пич преди 13 години
Абе ти пробвай, пък знаеш ли ...
10
2
 
32
 
! Отговори
тайнамайна преди 13 години
Щото не е толкова гъвкав :D
9
3
 
36
 
! Отговори
mind twist преди 13 години
Тотално трябва да спрат хартиените вестници и списания, само загуба на материал. Флаери, каталози, документи почти всичко може да забрави хартията.
8
0
 
40
 
! Отговори
Пич преди 13 години
"Само с вестника можеш да убиеш муха и това да ти донесе невиждан кеф!"А защо с iPad да не можеш!?
7
2
 
48
 
! Отговори
Мухата преди 13 години
Само с вестника можеш да убиеш муха и това да ти донесе невиждан кеф!
6
1
 
43
 
! Отговори
Пич преди 13 години
Чакайте да се замисля ... май чета вестник без хартия от 7 години. А това, че някой ще пуска издание за iPad не е чак такава иновация.
5
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 4; хахахахахах нечовек :D
4
0
 
35
 
! Отговори
дако преди 13 години
абе многоумни евала
3
2
 
50
 
! Отговори
Discovery преди 13 години
Ти си човеко... ти си човеко... кефиш ме тотално... некои неща са НЕзаменими!!!
2
3
 
49
 
! Отговори
AV преди 13 години
интерсено... а Kindle откриха тази топла водичка толкова отдавна...посна ми от отхапани apples
1
3
 
83
 
! Отговори
# преди 13 години
И сега с какво ще си бърша дупето? С iPad ли?