Отива ли си основателят на Apple Стив Джобс?

Според лекарите му остават около 6 седмици живот
Обновена: 17 фев 2011 11:58 | 17 фев 2011 11:54,
72
Отива ли си основателят на Apple Стив Джобс?
Стив Джобс. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Тежката болест дотолкова е променила външния вид на 55-годишния основател на Apple Стив Джобс, че американските медии коментират колко живот му остава.

Повод за публикациите станаха снимки, направени от National Enquirer, на които се вижда, че Джобс е изключително отслабнал, а косата му е оредяла. Това навежда на мисълта, че шефът на Apple е претърпял лечение с химиотерапия.

В края на януари бе съобщено, че Стив Джобс е излязъл в безсрочна отпуска, за да се „съсредоточи върху здравето си“. Оттогава той няколко пъти е посещавал офиса на компанията в Калифорния.

По информация на "Daily Mail" здравословното състояние на милиардера е много по-тежко, отколкото се съобщаваше.

Според National Enquirer един от най-богатите американци е загубил 20 кг от теглото си.

Той е заснет, когато отивал на закуска със съпругата си, след това те отишли в станфордския онкологичен център.

За момента снимките не са се отразили на курса на акциите на Apple, макар че когато се разбра за неговото оттегляне, те паднаха.

Лекарите споделили пред National Enquirer, че Джобс е неизлечимо болен и че по всяка вероятност дните му са преброени, оставали му не повече от шест седмици живот.

Основателят на Apple, чието богатство се оценява на 6 млрд. долара, даваше да се разбере, че е изпълнен с решимост да се бори с тежкото заболяване. За желанието му за живот свидетелства намерението му да построи нова къща в Калифорния.

Още по темата
Стивън Джобс страда от рядка форма на рак на панкреаса. Заболяването е било диагностицирано преди седем години.

През 2009 той претърпя трансплантация на черен дроб в Швейцария. По статистически данни едва 4% от пациентите с диагноза рак на панкреаса живеят повече от пет години след поставянето й.

През септември 2009 г. от страшната болест почина актьорът Патрик Суейзи. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
11
 
! Отговори
DeDe преди 13 години
Току що четох ,че графика за следващите дни му е запълнен и в един от тези дни ,има посещение при Барак Обама.Плановете му не подсказват за това което се пише в статията.Дано откривателя е открил победата над болеста.
66
3
 
27
 
! Отговори
@apple преди 13 години
Има хора които са изпреварили времето в което живеят с десетки, стотици години. Това са двигателите на прогреса. Стив Джобс е един от тях.
65
7
 
5
 
! Отговори
www преди 13 години
Да продаваш продукти на средно технологично ниво на уникално завишени цени...??? Някой е виждал ябълка само на картинка. Повечето сте такива, затова и пишете глупости.
64
3
 
24
 
! Отговори
Цецко преди 13 години
Не е най-важното дали харесваме или не харесваме продуктите на ябълката. Важното е че Стив Джобс е един от живите мотори на прогреса - такъв какъвто го ползваме. Чел съм му статии и речи, и доколкото долавям - да, това е един различен човек, пълен с прагматична добронамереност към хората - особено към младите. Бог да е с него!
63
2
 
33
 
! Отговори
Цици преди 13 години
''Не казвайте утре ще бъдем красиви!Не казвайте утре ще бъдем щастливи!Не казвайте утре ще бъдем, ще бъдем...Ще обичаме утре,утре ще бъда любим.Носете си новите дрехи, момчета!Падаме, както ходим, умираме, както спим''Стефан Цанев
62
2
 
0
 
! Отговори
Rali преди 13 години
Dnes.bg май е единствената медия, която вярва на DailyMail.. Не взимайте всичко за чиста монета, направете някое друго проучване, както истинските журналисти правят. Все пак взимате пари от реклами и т.н. А иначе много ви харесвам и всеки ден влизам с сайта, но понякога се излагате. xx
61
3
 
2
 
! Отговори
...... преди 13 години
Сега какво не ми харесахте на коментара...Май някой страда от комплекс на ниииииииииско IQ
60
2
 
4
 
! Отговори
s27 преди 13 години
Стив Джобс и др. CEO от Силиконовата долина днес имат среща с Обама.Да изчакаме да видим състоянието му на срещата и тогава да коментираме новинатаза скорошна смърт. Дано всичко е измислица
59
3
 
35
 
! Отговори
Злобари преди 13 години
Много злобни коментари. Тук грешите ужасно много - Стив Джобс може да е богат, но е доста по-различен от "колегите" си милионери. Дано да е жив и здрав и още много да твори.
58
23
 
0
 
! Отговори
Cermit преди 13 години
Доооовиждааане
57
4
 
18
 
! Отговори
сф преди 13 години
Аууу колко много специалисти от най висок калибър коментират тука. Трогателно е. Ще може ли просто за моя информация да ми кажете поне един продукт на Апъл който да не е бил пръв по естеството си като такъв (архитектура,дизайн,качество,новаторство...) на пазара?Просто ми е любопитно де. Щото аз като лайк в тези неща все си мисля че първо Апъл лансира нещо ново на пазара, а другите после правят "Reverse engineering", такава ли беше думичката...
56
3
 
21
 
! Отговори
5 преди 13 години
Колко му остава, Един Бог знае, истината е че човека е абсолютен талант, и ще е голяма загуба за всички ни. Много съжелявам, но в последно време никак не исглежда добре.
55
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дано не са прави и Стив Джобс да живее!Той е просто гений! Да продаваш продукти на средно технологично ниво на уникално завишени цени, само заради това, че носят като лого "отхапана ябълка" си е повече от обикновен маркетинг...Жив и здрав да е още дълги години!!!
54
2
 
57
 
! Отговори
kotarak преди 13 години
".....Времето ви е ограничено, така че не го хабете в живеене на нечий чужд живот. Не бъдете пленници на догмата което е да живеете с резултатите от мисленето на други хора. Не се оставяйте шума от чуждото мнение да заглуши вътрешния ви глас...." Стив Джобс
53
4
 
13
 
! Отговори
Апис преди 13 години
Да създадеш монопол на продукт, който не става за нищо (това твърдение не го подкрепям) си е голямо постижение само по себе си. И за Бил Гейтс има място в историята.
52
3
 
28
 
! Отговори
Appler преди 13 години
Дано не е вярно и американския ШОК да греши.За всички които не харесват Епъл ще кажа че Джобс е основал и няколко други супер напредничави компании. Само една ще добавя - ПИКСАР.
51
35
 
3
 
! Отговори
a преди 13 години
Диря ще остави, но кафява...
50
2
 
9
 
! Отговори
sf преди 13 години
Ееее щом го казва National Enquirer значи е вярно. Нашите медии (всички без изключение) много обичат да го цитират. Кофти че е избирателно. Защо не цитират някои други статии от този весник, например "Ексклузивно: Снимаха Исус..." и тем подобни.
49
10
 
6
 
! Отговори
Apple преди 13 години
E такива като теб ме радват най-много и каакви точно продукти на Apple не харсваш. Знаеш ли изобщо разликата между ябълката и комерсиалният прозорец... Егати разбирача. плащай си кирливите пари на Бил Гей и не трови хората с глупостите си.СТИВ Е ГЕНИЙ, КОЙТО ЩЕ ОСТАВИ ДИРЯ СЛЕД СЕБЕ СИ. А за Бил всички ще запомнят че продаваше ***. създаде монопол на продукт, който не става за нищо.
48
4
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 13 години
рака на панкреаса си е смъртна присъда, по-добре човек да си умре вкъщи а не по болниците докато се мъчи да избяга с още една годинка.