Отива ли си основателят на Apple Стив Джобс?

Според лекарите му остават около 6 седмици живот
Обновена: 17 фев 2011 11:58 | 17 фев 2011 11:54,
72
Отива ли си основателят на Apple Стив Джобс?
Стив Джобс. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Тежката болест дотолкова е променила външния вид на 55-годишния основател на Apple Стив Джобс, че американските медии коментират колко живот му остава.

Повод за публикациите станаха снимки, направени от National Enquirer, на които се вижда, че Джобс е изключително отслабнал, а косата му е оредяла. Това навежда на мисълта, че шефът на Apple е претърпял лечение с химиотерапия.

В края на януари бе съобщено, че Стив Джобс е излязъл в безсрочна отпуска, за да се „съсредоточи върху здравето си“. Оттогава той няколко пъти е посещавал офиса на компанията в Калифорния.

По информация на "Daily Mail" здравословното състояние на милиардера е много по-тежко, отколкото се съобщаваше.

Според National Enquirer един от най-богатите американци е загубил 20 кг от теглото си.

Той е заснет, когато отивал на закуска със съпругата си, след това те отишли в станфордския онкологичен център.

За момента снимките не са се отразили на курса на акциите на Apple, макар че когато се разбра за неговото оттегляне, те паднаха.

Лекарите споделили пред National Enquirer, че Джобс е неизлечимо болен и че по всяка вероятност дните му са преброени, оставали му не повече от шест седмици живот.

Основателят на Apple, чието богатство се оценява на 6 млрд. долара, даваше да се разбере, че е изпълнен с решимост да се бори с тежкото заболяване. За желанието му за живот свидетелства намерението му да построи нова къща в Калифорния.

Още по темата
Стивън Джобс страда от рядка форма на рак на панкреаса. Заболяването е било диагностицирано преди седем години.

През 2009 той претърпя трансплантация на черен дроб в Швейцария. По статистически данни едва 4% от пациентите с диагноза рак на панкреаса живеят повече от пет години след поставянето й.

През септември 2009 г. от страшната болест почина актьорът Патрик Суейзи. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
12
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
Абе трябва само да отвори сайта на днес.бг. Тука всеки месец изцеряват рака. С екстракт от саламандър бешо последното, предпоследното пък беше за някъв хормон които обръщал процеса на рака. Даже един българин го беше излекувал наскоро....
46
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
като умрем отиваме или в рая или в ада, всичко зависи от това дали сме повярвали в Исус Христос и сме се обърнали от греховете си, или не.
45
4
 
13
 
! Отговори
Апис преди 13 години
Подкпрепям :) на 25 бях миналото лято и за една бройка да хвърля топа на два пъти! От тогава не се спирам купувам си каквото мога и когато мога, не се стидкам, излизам си, пия и ям каквото ми се иска и съм щастлив човек.
44
3
 
18
 
! Отговори
Съвет ! преди 13 години
Живейте си живота и си носете новите дрехи, че живота е като птица... нацвъка те и отлети !
43
5
 
4
 
! Отговори
Съвет ! преди 13 години
Живейте си живота и си носете новите дрехи, че живота е като птица... нацвъка те и отлети !
42
3
 
1
 
! Отговори
Апис преди 13 години
Ако ще е като сегашното...абе да не разсъждаваме много :) да си живеем живота сега пък после ако се наложи ще му мислим :)
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не харесвам продуктите на Apple, но ми е жал за тоя човек
40
2
 
7
 
! Отговори
до 41 преди 13 години
не знам кое искам повече, да има живот след това или всичко да приключи
39
2
 
7
 
! Отговори
Апис преди 13 години
Споко, не се зане къде отиваме след като умрем :) може и да няма нищо ама може и да имаме нови хоризонти за развитие :) не се знае.
38
2
 
10
 
! Отговори
Icak преди 13 години
Дано да се оправи! Има воля за живот, досега споед лекарите поне 10 пъти да е умирал, дано и този път да грешат.
37
25
 
4
 
! Отговори
TA преди 13 години
Хмммм... само да не се окаже после, че тази жалейка е била началото на рекламната кампания за iPhone 5. Apple не биха се спрели пред нищо, за да рекламират пръчките си!
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е поредното доказателство,че колкото и пари да имаш някои неща не можеш да си ги купиш -------------------- Не може ли без тия *** клишета. Такова очевидно нещо никой не го е оспорвал, за да се нуждае от доказателства...
35
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Богатство докато си жив,после червей или прах!Когато някой успее да облекчи живота на останалите браво!Значи не е живял напразно.Иначе вечни няма!
34
3
 
30
 
! Отговори
Rosen преди 13 години
По принцип си прав. Но мисля че този човек е един от малкото които си заслужават богатството...
33
3
 
25
 
! Отговори
rainbou1 преди 13 години
Както беше казала починалата преди няколко дни Вера Кочовска - ковчег с джобове няма.Смъртта на всеки човек е малка трагедия, поне за близките, но винаги съжалявам и ще съжалявам за хора като Стив Джобс - хора с нови идеи, необятни хоризонти на мисълта и умения да ги реализират.
32
4
 
14
 
! Отговори
ръП преди 13 години
Богат-беден, умен-***, все е тая. По-добре е богатите да се замислят, че някои умират от глад заради алчността на малък кръг хора.
31
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Незаменими няма!Днес е ябълка ,утре круша.Човек се ражда живее и умира и друг се ражда.Така е казал един наш владетел,който също не е бил незаменим както виждате.
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интересно защо ли журналята обичат да натвърдват кому колко остава, а се правят на табуретки пред тъжната за всички ни истина, че сме тука за малко и по принцип дните ни са преброени.Нали този момент предстои на всеки от нас без изключение или с показността му пред останалите се смята, че в личен план на някои може да им се размине?
29
6
 
32
 
! Отговори
aMorph преди 13 години
Отидете във vbox7 , напишете - Джобс реч . Отделете 10 минутки за да чуете какво казва човека. Ще е наистина ценно за всеки. Тогава ще разберте Кой е този човек...
28
4
 
29
 
! Отговори
34 преди 13 години
Всеки си има отредено време на белия свят за да покаже най-доброто от себе си. Стив Джобс определено го показа и независимо колко още му остава, ще остави след себе си, за хората след него, една голяма светеща диря!