Вече и роботите ще просят

Дебют в Шотландия и Република Корея
Обновена: 29 апр 2011 22:53 | 29 апр 2011 20:50,
5
Вече и роботите ще просят
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Два робота, които могат да заменят успешно просещите дечица по улиците, се появиха едновременно на пазара.

Като начало те ще искат пари само за благотворителност. Хуманоидите са запретнали ръкави в две различни кътчета на света.  

Роботът DONA е създаден от южнокорейски специалисти и събира пари за детската фондация Save The Children. Чрез инфрачервени датчици той открива присъствието на човека.

До краката на хуманоида има специална кутия, в която се съхраняват събраните средства. След като получи пари, DONA се отблагодарява с мигане и движения на ръцете.

В същото време 21-годишният шотландски дизайнер Тим Прайд представи роботът DON-8r , който съхранява дарените монети на специално място в тялото си.

След като получи някаква сума, шотландският робот тръгва в произволна посока и буквално светва от радост. DON-8r набира средства за нуждите на научния център, в който учи неговият създател.

При тестването на DON-8r на 12 април, само за няколко часа той е събрал 15 британски лири. Сумата не е никак малка, като се има предвид, че повечето от дарените му монети са от по 1 и 2 пенса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
8
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Тия пък - робот измислили... като искат просяци, да им продадем половин милион ***, бе !!!
3
1
 
57
 
! Отговори
КК преди 12 години
Тук подобно устройство би било разбито на петата минута, за да се вземат събраните стотинки, а остатъците да бъдат продадени за скрап.
2
1
 
47
 
! Отговори
Роми ще протестират преди 12 години
Едно време, когато във фабриките внедрявали нови машини, работниците ги чупели, "за да не им изядат хляба". В Англия дори възникнало такова работническо движение с названието "Лудизъм" /по фамилното име на водача на този вид работнически протест - Нед Луд/. След 9 септ., у нас, когато създали първите ТКЗС-та и купили комбайни, на места жътварките също протестирали,за да не им отнеме комбайнът работата.Подозирам, че ромите ще протестират срещу тези роботи - отнемат им една от основните професии!
1
1
 
11
 
! Отговори
Чаво преди 12 години
Ето и как работи туз чудо :youtube/watch?v=AJKmr2DzamE