Amazon ще прави 9-инчови таблети

Компанията ще разчита на опита, натрупан с Kindle
Обновена: 14 юли 2011 16:50 | 14 юли 2011 15:05,
19
Amazon ще прави 9-инчови таблети
Снимка: Reuters

Още един играч ще навлезе в скоростно развиващия сe пазар на компютърни таблети, твърди Wall Street Journal. Според изданието от Amazon ще представят своя нов продукт още тази есен.

Досега от компанията, която притежава един от най-големите портали за онлайн търговия, залагаха единствено на изключително успешния си електронен четец Kindle. Но по всичко личи, че ще използват натрупания опит, за да се конкурират и с лидерите при таблетите Apple, Samsung и други.

Според източника на Wall Street Journal устройството на Amazon ще е с 9-инчов цветен, touchscreen дисплей. Ще работи с операционната система Android,  но няма да разполага с камера.

Предполага се, че в разработването на продукта участва и азиатски производител. Слуховете, че това е Samsung обаче най-вероятно ще се окажат неверни.

Засега от Amazon не коментират информацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: SamsungappleAmazonтаблет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
пю преди 12 години
Вярно е, че е мабък, но обхваща изцяло формат А4, с което го прави идеален четец на документи, книги, а и достатъчно компактен за нетбуук. Най-добер е, човек да има един мощен персонален настолен и едно такова за из път! Тогава просто сменяш модема с което работиш и си доволен - имаш и удобствотос мощта на настолния и преносимостта на таблета ако пътуваш. Комбината от двете е идеалното решение. Зависи от цените, но това е практичното, когато се комбинират.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички знаят, че до няколко години айсиктира ще догонва, а няма да бъде гонен, то и сега е така по някои показатели. Смартфоните и таблетите ще стават все по масово явление, някой ден персоналното пс на бюро ще бъде отживелицата която в момента е примерно Правец 8Ц. Инженерите не спат развиват технологиите докато ябълката разчита на балъци и маркетинг. И Нокиа преди години държеше огромен дял, но ето, че издиша.
17
1
 
0
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
Do 15Троле , тоя "koreiski kenef" извади най-страхотния уред за сега в Света - Галакси Ес2 ! И АйСиктира ще догонва само от сега нататък! Свиквай:)))))
16
1
 
0
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
До 10"това таблетите и тия смартфони са яко безмисленни "Съгласен съм! Смартфоните са много малки за браузване, за четене на книги и гледане на филми! Таблетите ( 7/9/10 инча) не влизат в джоб и не можеш да ги носиш непрекъснато със себе си, а за сериозна работа е по добре да носиш малък лап-топ!Затова най-точното е 5 инча, леко, тънко, в което да имаш всичко и за четене на книги става идеално! Това ще е близкото бъдеще! Aма им бърка в бизнеса на производителите :)))
15
0
 
2
 
! Отговори
do 14 преди 12 години
tapanar! imal koreiski kenef palen s tapotii! bravo be!
14
2
 
1
 
! Отговори
До 10 преди 12 години
Ей така ли било. И какво не използват? Не си четът пощата, не преглеждат новините докато си пият кафето в кафенето, повечето кафета предлагат безжичен нет. Или може би не играят на стотиците безплатни игри и приложения в Андроид Маркета? Пич нещо си много заблуден. Моето Галакси на 1 вия месец бе запълнен целия 8гигабайта програми,софтур,приложения,игри музика и т.н.
13
0
 
2
 
! Отговори
муха самурай преди 12 години
по-добре да го направят с електронно мастило таблета, вместо с ЛСД екран. Тогава няма да имат конкуренция.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Монитора ми е 22 инча,като съм си настроил шрифта на буквите,и не ми изморява очите!
11
2
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 12 години
Научи се кога се пише "И" и кога "Й"
10
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това таблетите и тия смартфони са яко безмисленни 99% от хората, който ги имат въобще не им ползват функцийте, ами само се гъзарят
9
0
 
4
 
! Отговори
истински преди 12 години
В интерес на истина и монитора кара окото да не си почива... Единствено книгата на хартиен носител не "залъгва" окото и не го изморява толкова...
8
8
 
9
 
! Отговори
polar bear преди 12 години
до 4По-голяма глупост не съм чувал. Какво общо има размера на дисплея?! Да приемем, че си имал предвид разделителната способност - пак са глупости. Окото се изморява най-бързо от подсветката. Затова Киндълите са най-подходящи за четене, но те използват съвсем различни дисплеи.
7
2
 
3
 
! Отговори
Р.от М. преди 12 години
Аз отдавна имам един 9-инчов,ама не таблет.Хич не си напрягам зрението като го гледам.
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
#4, не разбираш нито от таблети, нито от правопис. И предполагам не знаеш разликата между eInk i LCD. За тебе на първо време една 14 инчова читанка по граматика и една 3 футова сопа ;-)
5
9
 
11
 
! Отговори
Пич преди 12 години
"Всичко което е под 13 инча е опасно за зрението, зашото кара окото да се взира постоянно, не е спокойно! И особенна заслуга в окировяването на народа има гугъл и ейпъл с техните противни под 13 инча пръчки"И какво правим сега като повечето книги са "под 13 инча" като формат? Да не четем ли книги щото е опасно? Специално kindle3 е жесток ридър, няма по-добър на тази цена на пазара. Усещането е все едно четеш хартиена книга. Предполагам и таблета ще е на ниво.
4
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уффф аман от фирми и фимички дето предлагат под 13 инча устройств! Някой да е работил повече от 2-3 часа 365 дни в годината с такива пръчки без да си купи в края на годината очилца? Всичко което е под 13 инча е опасно за зрението, зашото кара окото да се взира постоянно, не е спокойно! И особенна заслуга в окировяването на народа има гугъл и ейпъл с техните противни под 13 инча пръчки, давай народе, купувай *** и окировявай!
3
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 12 години
9-Inch nails
2
0
 
1
 
! Отговори
пю преди 12 години
Според мен 9 инчовите са най-практични като размер за нетубук и таблет? Достатъчно голям монитор за ефективна работа и достатъчно компактен за преносимост. Но и предполагам че няма дас а евтинки?
1
0
 
4
 
! Отговори
gogo преди 12 години
Dobre. Da vidim.....